Досить умов - в ОБСЄ увірвався терпець через ультиматум ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Досить умов - в ОБСЄ увірвався терпець через ультиматум ОРДЛО

Досить умов - в ОБСЄ увірвався терпець через ультиматум ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Переговори ТКГ по Донбасу, які відбулися напередодні, завершилися провалом в частині обговорення імплементації Мінських угод. Так вважає спеціальна представниця ОБСЄ в ТКГ Гайді Грау, яка стурбована тим, що представники ОРДЛО намагалися зірвати засідання своїми абсурдними вимогами. Грау шкодує про те, що в політичній групі окупанти, яких підтримує команда російського президента Володимира Путіна, поставила ультиматум українській делегації, в результаті чого учасникам не вдалося обговорити важливі питання порядку денного. Однак представниця ОБСЄ зазначила і успіхи засідання ТКГ, що, на думку Грау, зайвий раз доводить, що при наявності політичної волі можна досягти конкретних результатів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву представниці ОБСЄ про підсумки переговорів по Донбасу.

"Дискусія Політичної робочої групи переважно була присвячена до постанови Верховної Ради України № 795-IX «Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році». Я шкодую, що з цієї причини учасникам не вдалося обговорити питання порядку денного, спрямовані на імплементацію Мінських угод", - підвели підсумки засідання ТКГ в ОБСЄ.

Грау підкреслила важливість домовленостей переговорної групи про розмінування. Вона закликала учасників засідання ТКГ підписати і виконати цю угоду, підкресливши, що досить вже висувати все нові умови.

"Я закликаю учасників засідання ТКГ підписати і виконати цю угоду, не висуваючи додаткових умов. Не можна забувати про те, що мова йде про життя людей. Всі відповідальні повинні проявити добру волю, щоб прийти до якнайшвидшого згоди з даного питання", - підкреслила представник ОБСЄ .

Як відомо, команда президента РФ Володимира Путіна знову намагалася зірвати переговори по Донбасу, але вони все ж відбулися 19 серпня. В ході засідання ТКГ, в якому вперше брав участь перший президент України Леонід Кравчук і його перший заступник Вітольд Фокін, команда українського президента Володимира Зеленського погодилася з деякими пропозиціями Росії щодо розмінування і нових ділянок розведення сил і засобів. Крім того, економічна група ТКГ по Донбасу вирішила, що українське підприємство по водозабезпеченню буде продовжувати здійснювати на постійній основі поставки питної води українському населенню, що проживає на тимчасово окупованій території. Гуманітарна робоча група досягла прогресу в питаннях взаємного звільнення утримуваних осіб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш пояснив, що дійсно готує Путін по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?