Дослідження довело, що чорний шоколад знижує депресію
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Дослідження довело, що чорний шоколад знижує депресію

Дослідження довело, що чорний шоколад знижує депресію
Джерело:  online.ua

Споживання чорного шоколаду, в якому вміст какао-бобів перевищує 45%, зменшує симптоми депресії. Про це йдеться в результатах наукового дослідження Depression & Anxiety доктора медичних наук Морея Стайна (Murray B. Stein), повідомляє ONLINE.UA.

За даними вченого, серед тих, хто повідомив про споживання чорного шоколаду, симптоми депресії зустрічалися на 70% рідше, ніж серед тих, хто не куштував шоколад взагалі. Серед інших видів шоколаду ніякого зв’язку чи впливу на депресію виявити не вдалося.

Дані для цього дослідження були отримані від 13626 американців старше 20 років. Кожен з них повідомляв про свій раціон харчування протягом двох добових періодів із різницею в 3-10 днів. З початкової вибірки, яка становила близько 20 000 людей, виключили тих, хто хворіє на діабет, а також людей із низьким індексом маси тіла.

Серед усіх учасників 11,1% (1332 людей) повідомили про те, що вони споживали шоколад в рамках двох добових періодів. Серед них 148 людей їли чорний шоколад.

Науковці вперше отримали чіткі дані про наявність взаємозв’язку між зменшенням симптомів депресії та споживанням чорного шоколаду. Однак варто зазначити, що поки що можна говорити лише про кореляцію. Для встановлення причини такого зв’язку знадобиться провести додаткові дослідження.

Нагадаємо, що не так давно вчені розповіли, від якої хвороби рятує шоколад.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?