Доведеться це зробити: Мінфін озвучив важливе попередження українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Доведеться це зробити: Мінфін озвучив важливе попередження українцям

Доведеться це зробити: Мінфін озвучив важливе попередження українцям
Джерело:  ЛІГА.net

Очільник Міністерства фінансів України Сергій Марченко озвучив нове попередження - за його словами, якщо парламенту не вдасться ухвалити закон про банки, то Кабміну доведеться піти на скорочення низки держвидатків, зокрема, у соціальній сфері, оскільки наша країна залишиться без підтримки МВФ. Посадовець нагадав українським громадянам, що в такому випадку буде дуже складна ситуація, однак про оголошення дефолту говорити не варто. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Лігу.Фінанси".

"Це буде архіскладна і дуже болюча історія. Ми зупинимо фінансування багатьох запланованих видатків, у тому числі соціальних. Одним словом, доведеться приймати непопулярні рішення і йти на непрості кроки, які відчують на собі всі", - пояснює очільник Мінфіну.

За словами Сергія Марченка, якщо народні обранці таки підтримають банківський закон, то МВФ затвердить нову кредитну програму для України. Перший транш, на який можна розраховувати, – 1,75 мільярда доларів. За підсумками цього року можна отримати 3,5 мільярда доларів, проте ця сума – не остаточна.

Варто зазначити, що нещодавно глава ВРУ Дмитро Разумков заявив, що наразі не може назвати точну дату, коли Верховна Рада України буде розглядати у другому читанні так званий "антиколомойський" закон, який унеможливлює повернення банків колишнім власникам.

"Сьогодні назвати точну дату, коли буде розглядатись цей закон у стінах Верховної Ради – дуже важко. Тому що 16 тисяч правок – такого не було ще ніколи, це антирекорд Верховної Ради",— поскаржився нещодавно спікер.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, МВФ ухвалив неочікуване рішення —  Фонд звільняє від сплати за боргами  протягом шести місяців 25 найбідніших країн світу. Очільниця МВФ Крісталіна Георгієва закликала забути про борги на вказаний період та зосередитися на боротьбі з вірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?