Довкола дочки Путіна розгорається скандал: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Довкола дочки Путіна розгорається скандал: з'явилося відео

Довкола дочки Путіна розгорається скандал: з'явилося відео

Фонд боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального досліджував діяльність організації, якою керує молодша дочка  президента РФ Володимира Путіна, Катерина Тихонова, і виявив скандальні подробиці.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог Навального.
«Фонд Катерини Тихонової називається «Національний інтелектуальний розвиток», але працює під брендом «Іннопрактика». Заявлена мета фонду — підтримка молодих вчених та їх ініціатив», — йдеться в розслідуванні.
Як з'ясувалося, у 2013-2014 роках фонд Тихонової виграв конкурсів на суму майже 100 млн рублів (1,6 млн доларів). При цьому річний бюджет фонду — 281 млн рублів (4,44 млн доларів).
Після цього «Іннопрактика» виявилася «переможцем» конкурсів ще на 452 мільйона рублів (7,15 млн дол.).
Серед державних компаній, які спонсорували діяльність фонду дочки президента Росії, виявилися «Роснафта» (179 мільйонів рублів); «Транснафта» (221 млн руб); «Росатом» (59 млн руб).
У той же час, фонд Катерини Тихонової активно фінансується і «цільовими внесками», яких за 2015 рік набралося на 425 мільйонів рублів.
«Таким чином, документально підтверджується отримання фондом молодшої дочки Путіна 877 мільйонів рублів (близько 14 млн дол) за 2015-2016 роки. І ми на 100% впевнені, що сума буде ще більше, адже «цільових внесків» за 2016 рік ми ще не бачимо. Якщо припустити, що вони не менше, ніж у 2015 році, то сума складе більше мільярда рублів», — йдеться в матеріалах розслідування.



При цьому результати роботи фонду Тихонової виявилися досить примарними.
«Ви запитаєте: за які такі роботи виплачені ці гроші? Ну ось за інновації всякі. Ніхто в Росії точно не знає, що це означає. Сколково і РосНАНО вам приклад. Грошей пішло багато — толку взагалі немає», — додали автори.
У той же час, на офіційному сайті фонду в розділі «наші результати» повідомляється, що «проведений якийсь Конгрес і реалізовані якісь проекти для тих же самих держкомпаній — "Роснефть", "Транснефть" і " Росатом».
«Ніякої конкретики. Єдині регулярні і конкретні оновлення діяльності фонду — це публікація дайджесту новин про все на світі. Все, більше нічого не відбувається», — підсумував Навальний.
Між тим, в соціальних мережах висміяли діяльність фонду дочки Путіна




Нагадаємо, раніше  в інтерв'ю ONLINE.UA російський політолог Дмитро Орєшкін розповів про політичні ілюзії Путіна і про те, як Захід контролює Росію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?