Друг Путіна Берлусконі вперше розкритикував президента РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Друг Путіна Берлусконі вперше розкритикував президента РФ

Друг Путіна Берлусконі вперше розкритикував президента РФ
Джерело:  online.ua

Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі відверто зізнався, що він глибоко розчарований та засмучений поведінкою очільника Кремля Володимира Путіна, який доволі довго був його близьким другом.

Джерело:  Reuters

Берлусконі розкритикував Путіна за злочини в Україні

Сільвіо Берлусконі, який протягом багатьох років підтримував тісні дружні стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним, публічно заявив, що очільник Кремля має взяти на себе повну відповідальність в очах усього світу за вторгнення в Україну.

Я познайомився з ним 20 років тому, і він завжди здавався мені людиною демократії та миру… який жаль, — зазначив колишній прем'єр-міністр, виступаючи на з'їзді своєї консервативної партії Forza Italia у Римі.

Що важливо розуміти, це перший публічний коментар Берлусконі про Путіна з 24 лютого, коли РФ почала повномасштабну війну проти України.

Як уже згадувалося раніше, Берлусконі, який 7 років тому назвав Путіна "безперечно номером один серед світових лідерів", одного разу назвав російського лідера молодшим братом. Вони відвідували один одного в Росії та Італії.

Напад на Україну замість того, щоб привести Росію до Європи, кинув її в обійми Китаю... який жаль, який жаль, — додав Берлусконі.

Варто також зазначити, що глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо заявив про намір відновити роботу посольства в Києві відразу після Великодня, 22 квітня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?