"Друг" Путіна підвищив шанси стати президентом Франції
Категорія
Світ
Дата публікації

"Друг" Путіна підвищив шанси стати президентом Франції

"Друг" Путіна підвищив шанси стати президентом Франції

Екс-прем'єр Франції Франсуа Фійон, який підтримує політику президента Росії Володимира Путіна

, переміг на праймеріз "Республіканців".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.


У проведеному другому турі праймеріз Фійон отримав 67% голосів, випередивши більш ніж на 30% свого суперника - мера Бордо Алена Жюппе. Таким чином він став кандидатом правоцентристської партії "Республіканці" на майбутніх президентських виборах у Франції в 2017 році.


Фійон виступає за зближення з Росією і скасування санкцій проти неї, однак підкреслює, що відносини зі США для нього важливіші. За його словами, санкційна політика Заходу "провалилася", не давши "нічого, крім розорення фермерів".
Читайте також: Друзі Путіна рвуться до влади в Європі, є одна велика загроза - Bloomberg
Фійон також заявив про відповідальність Києва за розпалювання конфлікту на Донбасі й підкреслив, що готовий до співпраці з Росією по Сирії. Також він висловився за співпрацю з президентом Сирії Башаром Асадом з тим, щоб подолати терористичне угрупування ІДІЛ.
Екс-прем'єр Франції обіцяє посилити тиск на безробітних - урізати допомоги по безробіттю, скасувати 35-годинний робочий тиждень і підвищити НДС до 22%. На його думку, держслужбовці повинні працювати 39 годин на тиждень, а в приватному секторі ця норма повинна визначатися договором між роботодавцем і профспілкою.
Для зменшення держборгу політик планує підвищити пенсійний вік з 62 до 65 років. Він також хоче знизити витрати держави на 100 млрд євро за 5 років і скоротити число держслужбовців на 500 000 чоловік, що складає 10% від їх загальної кількості. У той же час поліції й органам юстиції, на його думку, слід надати додаткові 12 млрд євро.
Він вважає, що французів, які воюють на боці джихадистів, слід позбавляти громадянства й перешкоджати їх поверненню в країну, а іноземців, підозрюваних у зв'язках з терористами, висилати з Франції. Також Фійон виступає за введення квоти на іммігрантів і за обмеження доступу іноземців до соціального забезпечення.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  екс-президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що не боротиметься за пост президента на виборах 2017 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?