"Друг Путіна" відреагував на гучну кадрову пропозицію Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

"Друг Путіна" відреагував на гучну кадрову пропозицію Трампа

"Друг Путіна" відреагував на гучну кадрову пропозицію Трампа
Джерело:  online.ua

Глава американської нафтової корпорації ExxonMobil Рекс Тіллерсон на зустрічі з обраним американським президентом  Дональдом Трампом  заявив, що згоден зайняти пост Державного секретаря США.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на СNN.


За словами Тіллерсона, для нього "буде честю" зайняти пост Держсекретаря США.


При цьому, як відзначає агентство, Тіллерсон пішов із зустрічі з Трампом, будучи переконаним, що главою зовнішньополітичного відомства США Трамп вибере саме його.


За словами джерел агентства, офіційно про призначення Тіллерсона шефом американської дипломатії буде оголошено в середині наступного тижня.


Читайте також:  Трамп бере на найважливіший пост людину з орденом від Путіна


У той же час ніяких офіційних публічних підтверджень цієї інформації з боку помічників Трампа або самого глави ExxonMobil поки не надходило.


У список кандидатів на пост Держсекретаря США входив також екс-мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані, проте пізніше стало відомо, що Джуліані не балотуватиметься, про що оголосив штаб перехідної команди Трампа.


Відзначимо, Exxon Mobil веде свою діяльність в більш ніж 50 країнах світу. Відомо, що в 2011 році Exxon Mobil підписав угоду з Роснефтью, великою російською державною нафтовою компанією, для спільної розвідки і видобутку нафти. З тих пір в Росії обидві компанії створили 10 спільних підприємств, більш того, в 2013 році президент Росії Володимир Путін нагородив Тіллерсона орденом.


Як повідомляв ONLINE.UA, серед десяти кандидатів у держсекретарі США при президентові Дональді Трампі є як друзі, так і люті вороги президента Росії Володимира Путіна,  пише видання Politico. Переклад публікації, зроблений ONLINE.UA, читайте тут.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?