"Друг" Путіна жорстко розсварив європейську країну: в Росії радіють
Категорія
Світ
Дата публікації

"Друг" Путіна жорстко розсварив європейську країну: в Росії радіють

"Друг" Путіна жорстко розсварив європейську країну: в Росії радіють
Джерело:  Reuters

Президент Туреччини Реджеп Ердоган назвав Нідерланди "пережитком нацизму і фашистами", чим порадував росіян.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Таку заяву Ердоган зробив після того, як Нідерланди скасували дозвіл на посадку літака міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу в Роттердамі, де він повинен був виступити на мітингу у дворі турецького генконсульства.
Чавушоглу заявив, що він все одно полетить у Роттердам. Ердоган в свою чергу пригрозив Нідерландам заходами у відповідь.
"Подивимося, як після цього ваші літаки будуть приземлятися в Туреччині. Звичайно, я маю на увазі дипломатичну сферу, а не поїздки пересічних громадян. Це окреме питання, що вимагає розгляду", - цитує президента Туреччини Анадолу.
Читайте також: "Друг" Путіна влаштував міжнародний скандал: з'явилися подробиці
Влада Роттердама заборонили виступ глави МЗС Туреччини в рамках агітації турецької влади на підтримку Ердогана на конституційному референдумі. Голосування щодо встановлення президентської форми правління відбудеться 16 квітня. Раніше виступи турецьких політиків заборонила влада чотирьох міст Німеччини, а також в містах Австрії та Нідерландах.
Варто зазначити, що росіяни зраділи заяві Ердогана. Так, журналіст кремлівського пулу Дмитро Смірнов процитував турецького лідера в своєму мікроблозі в Twitter.





Як відомо, відносини між Анкарою і Москвою були зіпсовані після того, як в небі над Туреччиною турецьким винищувачем був збитий російський літак Су-24 в кінці листопада 2015 року. Після цього Росія ввела санкції проти Анкари. Потепління у відносинах двох країн відбулося після того, як  Реджеп Ердоган в листі висловив жаль президенту РФ Володимиру Путіну за збитий літак Су-24.
Як повідомляв ONLINE.UA,  турецький президент відвідав Москву; під час спільної прес-конференції Володимир Путін пообіцяв Ердогану в самий найближчий час скасувати заборону на роботу в Росії громадян Туреччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?