Друга лінія оборони росіян може бути слабшою ніж перша — CNN
Категорія
Україна
Дата публікації

Друга лінія оборони росіян може бути слабшою ніж перша — CNN

Друга лінія оборони росіян може бути слабшою ніж перша — CNN
Джерело:  online.ua

Друга лінія оборони росіян на південному напрямку може бути слабшою за першу. Українські війська можуть зіткнутися з менш міцними інженерними спорудами на наступному російському оборонному рубежі.

Джерело:  CNN

Ситуація на другій лінії оборони росіян

Як зазначив, керівник пресслужби української армії на півдні Олександр Штупун стверджував, що українські війська можуть зіткнутися з менш міцними інженерними спорудами на наступному російському оборонному рубежі.

Проте Штупун закликав до пильності, зазначивши, що новий рубіж все одно є серйозною загрозою.

Мінні поля там менш щільні, але все ж таки у великій кількості. Однак наша перевага може полягати в тому, що оборонні споруди там менш стійкі, — додав він.

У середині тижня українська армія повідомила, що російські війська намагалися відновити контроль над селом Роботино, але були відтіснені.

За даними українських оборонних відомств, їхні війська зміцнили свої позиції, а також провели артилерійські удари та контрбатарейну взаємодію.

На думку експертів, українські збройні сили продовжують просування на південь та схід від Роботино у бік Токмака. Зазначається, що в цьому районі відбуваються масовані артилерійські обстріли, через які село Роботине було сильно зруйновано.

Друга оборонна лінія армії ворога може містити лабіринти

Як наголосив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, не можна думати, що друга лінія оборони загарбників набагато слабша за першу.

Зі слів Штупуна, там дійсно є меншою щільність мінних полів, проте їхня кількість також велика. Окрім того, друга оборонна лінія армії ворога може містити лабіринти.

Єдине, що може нам зіграти на руку, це те, що траншеї, окопи та перекриття не такі міцні, підкреслив речник об’єднаного пресцентру.

Також Штупун зазначив, що підпалюючи мінні поля, росіяни таким чином самі їх розміновують. Але, за його словами, "дурнів у Росії багато", тому, можливо, вони будуть продовжувати таке робити.

Читайте також:

  • Сили оборони зможуть продовжувати контрнаступ у Запорізькій області навіть взимку — FT

  • Як можна пришвидшити контрнаступ ЗСУ — порада ексадмірала ВМС США

  • Українські військові просуваються на заході Запорізької області — аналітики ISW

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?