Другий тур виборів президента-2019: як проголосувати не за місцем реєстрації
Категорія
Україна
Дата публікації

Другий тур виборів президента-2019: як проголосувати не за місцем реєстрації

Другий тур виборів президента-2019: як проголосувати не за місцем реєстрації
Джерело:  online.ua

21 квітня в Україні пройде другий тур виборів президента, у якому за посаду позмагаються лідер перегонів Володимир Зеленський та чинний український глава Петро Порошенко. Щоб проголосувати у другому турі виборів не за місцем прописки, треба знову змінити місце голосування, як у першому турі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ЦВК.

Отже, не пізніше, як за 5 днів до виборів – тобто до 16 квітня – знайти найближчий до себе Держреєстр виборців.У Держреєстрі виборців треба показати оригінали документів та якісь причини того, чому Ви хочете голосувати не за місцем прописки: паспорт, довідку з навчання, місця роботи, дані про право власності або оренду житла, документи про робоче відрядження чи просто квитки на потяг у те місто, де збираєтесь голосувати. Після цього потрібно написати заяву з проханням тимчасово змінити місце голосування і все.

Вам нададуть посвідчення про тимчасову зміну місця голосування, з яким (а також з паспортом) треба буде прийти голосувати 21 квітня. Це посвідчення діє одноразово.

Як повідомляв ONLINE.UA, у заяві голови делегації Європарламенту із спостереження за виборами Даріуша Росаті зазначається, що перший тур президентських виборів в Україні був конкурентним,  а голосування проходило у доволі складній ситуації, зокрема, через те, що відбувається в Криму та в східних регіонах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?