Дружба з Росією: Туреччина зробила важливу заяву щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

Дружба з Росією: Туреччина зробила важливу заяву щодо України

Дружба з Росією: Туреччина зробила важливу заяву щодо України
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив про те, що співпраця з Росією важлива для Анкари, однак вона не передбачає перегляду позиції Туреччини щодо України та Грузії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Дзеркало тижня ».


"Ми підтримуємо територіальну цілісність України і Грузії. Ми не визнаємо анексію земель України", - заявив Чавушоглу на конференції послів в Анкарі.


При цьому він також підкреслив, що на сьогоднішній день в Туреччині знаходяться 2,8 млн сирійських біженців, на підтримку яких Анкара направила мільярди доларів.


Чавушоглу також зазначив, що Анкара робить кроки по ліквідації загрози тероризму з сирійської території.


Читайте також:  У Ердогана знову розчарували Путіна щодо Сирії


"Туреччина, як ніяка інша країна регіону, зацікавлена ​​в стабільності в Сирії", - заявив міністр.


За його словами, завдяки зусиллям Туреччини зі східних районів Алеппо евакуйовано 45 тисяч осіб.


"Анкара робить все можливе для поширення перемир'я на всю територію Сирії. Ми підтримуємо женевський процес по Сирії і одночасно ведемо боротьбу з ДЕАШ на півночі цієї країни", - сказав Чавушоглу.


Він також висловив упевненість в тому, що в рамках операції "Щит Євфрату" незабаром від терористів буде очищено місто Ель-Баб на півночі Сирії.


"Туреччина продовжить активно підтримувати територіальну і політичну цілісність Сирії", - додав міністр.


У листопаді 2016 року прес-секретар МЗС Туреччини Хюсеін Мюфтюоглу заявив, що позиція Туреччини щодо Криму залишається незмінною. "Анкара, як і раніше, підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, частиною якої є півострів Крим", - заявив представник МЗС Туреччини.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в жовтні президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що не може ігнорувати проблеми жителів анексованого Росією Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?