Друзі України на Заході виступили з резонансною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Друзі України на Заході виступили з резонансною заявою

Друзі України на Заході виступили з резонансною заявою
Джерело:  Politico

Політики з «Групи друзів України» збираються підключити до переговорів по мирному врегулюванню ситуації на Донбасі в «нормандському форматі» США.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на декларацію, розміщену на європейській версії сайту газети Politico.
«Зусилля в рамках "нормандського формату" привели до пiдписання мінських угод, після чого відбулося значне підвищення рівня діалогу між конфліктуючими сторонами. Проте серед подальших позитивних кроків для врегулювання конфлікту необхідно модернізувати переговори шляхом включення в них всіх значущих гравців, в тому числі США», - йдеться в декларації.
Політики також закликають лідерів США і країн Європи збільшити підтримку України. Зокрема, пропонується негайно скасувати візовий режим для українців, а також залучити до вирішення конфлікту на Донбасі ще і Євросоюз.
Крім того, політики вважають за необхідне посилити військову підтримку Україні в тому випадку, якщо будуть помічені поставки зброї бойовикам. Вони також закликають продовжити дію санкцій щодо Росії не на 6, а на 12 місяців, і включити в списки нових політичних і громадських діячів, пов'язаних з анексією Криму.
Декларацію підписали колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, екс-президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес, Ханс Герт Пьоттерінг, який займав в 2007-2009 роках посаду президента Європейського парламенту, екс-міністр закордонних справ і оборони Великобританії Малколм Ріфкінд, і колишні глави МЗС і прем'єр-міністри Швеції, Польщі та Словаччини Карл Більдт, Влодзімеж Цімошевич та Мікулаш Дзурінда.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент Франції  Франсуа Олланд на сесії ПАРЄ сказав, що невиконання Мінських домовленостей призведе до створення замороженого конфлікту на Донбасі, а також заявив про необхідність провести вибори на окупованій бойовиками території.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?