Дубінського виключили з фракції "Слуги народу"
Категорія
Політика
Дата публікації

Дубінського виключили з фракції "Слуги народу"

Дубінського виключили з фракції "Слуги народу"
Джерело:  online.ua

1 лютого народного обранця Олександра Дубінського виключили з фракції "Слуги народу", оскільки раніше політик потрапив під американські санкції. Питання про його виключення обговорювалося на засіданні політичної сили цього ж дня. Згідно з останніми даними, за виключення Олександра Дубінського проголосували 198 "слуг", ще 29 нардепів висловилися проти, а 19 – взагалі не голосували. Офіційне рішення фракції про виключення Дубінського зі "Слуги народу" має оголосити спікер парламенту Дмитро Разумков. Це може статися вже 2 лютого, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За словами заступниці очільника фракції "Слуга народу" Євгенії Кравчук, ситуація дійшла до критичного рівня.

"Я вважаю, що вже ця ситуація дійшла до такого рівня протистояння з президентом, що це вже, ну знаєте, склеїти розбиту чашу неможливо", – зазначила народна обраниця.

Варто звернути увагу на те, що ще до початку засідання фракції Олександр Дубінський відмовився спілкуватися з представниками українських медіа. Окрім того, політик називав сьогоднішнє обговорення "рубіконом", які він зі своєю фракцією або перейде, або не перейде. Уже після виключення Олександр Дубінський закликав колег, які його підтримували, залишатися у фракції. Водночас адвокат Дубінського почав публічно скаржитися на те, що голосування відбулося з порушеннями. Сам народний обранець вважає голосування "фарсом" та звертає увагу українців на те, що воно було таємним без підписів.

"Ми побачили справжні обличчя політичних акторів в Офісі Президента і в парламенті. Прекрасно розуміємо, що це маніпулятивний результат, який був необхідний конкретним людям для отримання політичних дивідендів для розв'язання своїх проблем", – заявив після свого виключення Олександр Дубінський.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Офісі президента України відзначили, що спроба втручання у вибори президента Сполучених Штатів з боку київських політиків не залишиться без належної уваги. Голова адміністрації Андрій Єрмак анонсував покарання для посадовців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?