ДУК Правий сектор є незаконним збройним формуванням - Матіос
Категорія
Політика
Дата публікації

ДУК Правий сектор є незаконним збройним формуванням - Матіос

ДУК Правий сектор є незаконним збройним формуванням - Матіос

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос вважає, що ДУК Правий сектор повинен визначитися зі своїм статусом. Про це він заявив в інтерв'ю Громадському Радiо, передає ONLINE.UA.
"За всіма юридичними конструкціями, ознаками і відповідно до української Конституції ДУК Правий сектор є, якщо сухою і юридичною мовою, незаконним збройним формуванням на території держави. У нас єдиний добровольчий батальйон, хто за два роки не визначився: він над державою або з правом застосування монополії держави у вигляді зброї на всій території - ДУК Правий сектор", - сказав він.
При цьому Матіос віддав належне тим патріотам ДУК ПС, які воювали в зоні проведення АТО.
"Я можу на коліна стати при згадці прізвищ всіх загиблих з Правого сектора, загиблих в ДАП, Пісках, Авдіївці, Волновасі, Дебальцевому. Це - герої, еліта нації. Це надзвичайні патріоти держави. Але використання патріотів в політичних цілях без зазначених державних позицій - це розвал основ держави. Ми бачили Мукачеве. Зараз дуже неоднозначний Драгобрат", - підкреслив він.
За словами головного військового прокурора, ні в кого немає права на монополію сили без імені держави.
"Не може окремо взята частина, навіть під гаслами патріотизму, ховатися зі зброєю в тилових областях і розстрілювати пости міліції. Права міліція чи ні - це питання вже закону і права його застосування. Але жодна революція чи бажання змін основ державності не варта людського життя, немає ні в кого права на монополію сили без імені держави. Хочеш виступати від імені держави? Інтегруйся, призивайся, приймай присягу і роби, а не ставай в тил", - зазначив Матіос.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?