Думатимемо: Білорусь зробила нову заяву про "паспорти ДНР-ЛНР"
Категорія
Світ
Дата публікації

Думатимемо: Білорусь зробила нову заяву про "паспорти ДНР-ЛНР"

Думатимемо: Білорусь зробила нову заяву про "паспорти ДНР-ЛНР"
Джерело:  BBC

У МЗС Білорусі заявили про те, що рішення про допуск людей на територію країни з "паспортами" так званих ДНР-ЛНР прийматиметься в індивідуальному порядку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Русскую службу BBC.
Так у відповідь на запит Бі-бі-сі в МВС Білорусі відповіли, що так звані ДНР і ЛНР є невизнаними територіальними утвореннями, тому документи, видані в ДНР-ЛНР, також є недійсними на території Білорусі.
Разом з цим у відповіді на запит за підписом голови управління інформації МВС Білорусі Костянтина Шалькевіча сказано, що більшість людей, які приїжджають з такими документами, підпадають під указ від серпня 2014 року "Про перебування громадян України в Республіці Білорусь".

Читайте також: Порошенко розповів про обіцянки Лукашенка щодо Росії: опубліковано відео
Указ звільняє переселенців від надання документів, необхідних для влаштування в школу і отримання допомоги, якщо ці документи "не можуть бути надані з об'єктивних причин".
Таким чином, резюмує Шалькевіч, при в'їзді в Білорусь з території Росії людей з "паспортами" так званих ДНР- ЛНР спочатку проводиться ідентифікація особи, а потім, "в індивідуальному порядку, залежно від життєвої ситуації" буде прийматися рішення про допуск.
Як повідомляв ONLINE.UA, в деяких школах окупованого Луганська старшокласників агітують отримувати "паспорти" так званої ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?