Дуров хоче судитись з Цукербергом - деталі гучного конфлікту
Категорія
Технології
Дата публікації

Дуров хоче судитись з Цукербергом - деталі гучного конфлікту

Дуров хоче судитись з Цукербергом - деталі гучного конфлікту
Джерело:  online.ua

Засновник популярного месенджера Telegram та соціальної мережі "ВКонтактє" Павло Дуров неочікувано для всіх пригрозив корпорації Facebook судовим позовом. За його словами, соцмережа заробляє на рекламі шахрайських схем, а скарги ігнорує. Що цікаво, своє обурення Дуров висловив на власній платформі Telegram. Він звернув увагу на те, що Facebook використовує його ім'я для незаконної реклами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення винахідника.

Дуров переконує, що Facebook заробляє на рекламі шахрайських схем вже понад рік.

"Ці шахрайські схеми схвалюють модератори Facebook, отримуючи офіційний статус рекламних оголошень, і тим самим вводячи людей в оману", – розізлився Дуров.

До прикладу, він показав публікацію про 65-річну пенсіонерку, яка повірила в незаконну торгову платформу “від братів Дурових", в результаті шахраї оформили на її ім'я кредит в сумі близько 200 тисяч рублів (це 76 тисяч гривень). Окрім того, наразі  CEO Telegram вимагає від Facebook вирішити це питання до кінця тижня, а також компенсувати збитки жертвам шахраїв. Якщо цього не трапиться, Дуров готовий звернутися до суду.

"В інтересах Facebook почати відповідально ставитися до власної рекламної платформі до кінця тижня. Я також сподіваюся, що компанія компенсує своїм користувачам збиток, нанесений діями її модераторів. Якщо цього не станеться, закликаю користувачів Facebook і Instagram зберігати випадки поширення компанією шахрайських рекламних оголошень. Ці докази можуть бути затребувані в рамках можливих в цьому випадку судових процесів", - заявив Дуров.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерти JPMorgan заявили, що біткоїн виявився найстабільнішим активом під час світової фінансової кризи, яку спричинила пандемія. Вони наголосили, що людям, які хочуть стабільно забезпечувати себе та свою родину, потрібно звернути увагу саме на цю криптовалюту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?