Дуже крута операція України: в мережі пояснили ситуацію з ракетами біля Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Дуже крута операція України: в мережі пояснили ситуацію з ракетами біля Криму

Дуже крута операція України: в мережі пояснили ситуацію з ракетами біля Криму
Джерело:  online.ua

Український журналіст Юрій Бутусов пояснив, як Україна звернула увагу міжнародної спільноти на проблему анексії Криму Росією, заявивши про  намір провести ракетні стрільби в повітряному просторі півострова.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста.


Бутусов назвав намір України провести 1 і 2 грудня в повітряному просторі Криму ракетні стрільби "однією з найбільш знакових військово-дипломатичних ініціатив України".


"Україна оголосила забороненою зоною для польотів велику прибережну зону поруч з Кримом - адже всі міжнародні структури не визнають окупацію. Саме Україна за правилами міжнародної організації цивільної авіації управляє повітряним простором Криму і розпоряджається режимом польотів. Таким чином, Україна показує, що не визнає кордонів Криму, і може стріляти в будь-якій точці Криму", - написав він.


"З точки зору міжнародного права - ми діємо абсолютно законно, і якщо Росія буде становити будь-які перешкоди нашим ракетним стрільбам - буде вважатися порушником. Звичайно, Росія оголосила води навколо Криму своїми територіальними водами, але це знову-таки ніким не визнане", - продовжив журналіст.


"Безумовно, ця гучна акція ще раз приверне увагу міжнародної спільноти до проблеми окупації Криму. Було б здорово, якби такі тренування для окупантів стали звичайним явищем і наочною демонстрацією, що ніякі їхні права в усьому світі ніхто не визнає", - резюмував Юрій Бутусов.



Користувачі соцмереж розійшлися в оцінці дій українського уряду. Rostyslav Kravets написав: "Думаю наші "стратеги" знову нічого не доведуть і не зроблять. Більш ніж упевнений, що жоден цивільний рейс не буде відмінено, а Росія ще й додаткові запустить. І ніхто і нікуди стріляти не буде. Обмінялися папірцями і ніяких наслідків".


Олег Миронов: "Я вже другий день під приємним враженням!) Тільки поки не можу зрозуміти: це тролінг, або дійсно відбудеться випробування наших нових ракет, які недоступні для ППО московитів? Тому що якщо сказали "А", то треба говорити і "Б"! Але чекати недовго...)"


Michael Komissarouk: "Тролінг 100500-го рівня. У кого-то гарне почуття гумору і залізні яйця".


Alexey Lapshin: "Я б хвалився ПІСЛЯ проведення стрільб, а не до. Про МАЙБУТНІ успіхи ми і так від нашої влади чуємо на кожному кроці".


Ірина М.: "Хоч на щось Роздуплись. Нарешті".


Sersh Bogdan: "Якби Пастора за руки не тримали... Де б знайти ще одного Пастора для зачистки зрадників..."


Нагадаємо, увечері  25 листопада Росавіація зажадала у України скасувати заплановані стрільби і назвала Крим "суверенною територією Росії".


Як повідомляв ONLINE.UA,  секретар РНБО Олександр Турчинов пояснив, де кінчається суверенна територія Росії і заявив, що Україна буде проводити стрільби де вважатиме за потрібне.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?