Дуже низький рівень - Зеленський похизувався новим досягненням
Категорія
Україна
Дата публікації

Дуже низький рівень - Зеленський похизувався новим досягненням

Дуже низький рівень - Зеленський похизувався новим досягненням
Джерело:  online.ua

27 червня під час робочої поїздки до Херсонської області глава держави Володимир Зеленський відвідав синагогу Хабад, громада якої налічує понад 5 тис. членів. Варто зазначити, що український лідер встиг зустрітися з головним рабином Херсона та Херсонської області Іосифом-Іцхаком Вольфом та ознайомитися з роботою синагоги. Окрім того, президент оглянув відремонтовані частини будівлі, які зловмисники пошкодили під час спроби підпалу у квітні 2020 року. Вольф подякував Володимиру Зеленському за швидку реакцію української влади на цей акт антисемітизму. Як відомо, за 3 тижні після інциденту правоохоронці затримали двох підозрюваних у цьому злочині. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

«Ви зробили дуже багато для людей у нашій державі. У багато осель ви принесли радісні моменти в житті. Звичайно, ви дали надію людям. Тому ви стали гарантом нашої Конституції», – заявив Іосиф-Іцхак Вольф під час розмови в молитовній кімнаті.

В ході зустрічі Володимир Зеленський та головний рабин регіону вручили листи-подяки начальнику поліції Херсонщини Олександру Прокудіну та голові СБУ в регіоні Сергію Криворучку за швидке розкриття злочину.

«Головне навіть не те, що це швидкий і правильний результат. Я думаю, що найголовніше – і це сталося – що всі люди бачать, що в Україні є громадяни України. І, незважаючи на національність, віросповідання, всі вони захищені державою Україна, нашими інституціями, нашими правоохоронцями. Найголовніше – щоб усі себе відчували тут, як люди», – сказав Зеленський.

Він також наголосив, що такі дії поліцейських підвищують рейтинг та престиж нашої держави.

«Головне, що на міжнародному рівні – що теж важливо – оцінять. Тому що є гібридна інформаційна війна, коли розповідають, що в нас ксенофобія, антисемітизм. Такі вчинки дуже важливі, щоб показати: в Україні рівень антисемітизму дуже низький. Якщо є спроби – ми їм запобігаємо», – похизувався український лідер.

Варто нагадати, що синагога Хабад побудована 1895 року. До 1941-го вона діяла як молитовний будинок. Після капітального ремонту та реставрації синагога відкрилася 14 вересня 2010 року. В громаді працює низка програм. Зокрема, єврейська школа і дитячий садок, здійснюються щоденні триразові молитви.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Офіс президента України під удар поставив колишній президент Грузії та чинний очільник Виконавчого комітету реформ України Міхеіл Саакашвілі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?