В МОЗ повідомили тривожні новини про коронавірус в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В МОЗ повідомили тривожні новини про коронавірус в Україні

В МОЗ повідомили тривожні новини про коронавірус в Україні
Джерело:  online.ua

В Україні госпіталізували двох осіб з підозрою на китайський коронавірус. Вони 1 лютого прибули з Китаю і звернулися до співробітників аеропорту "Бориспіль" за медичною допомогою через погане самопочуття. У обох пасажирів була діагностована ГРВІ. З огляду на те, що пасажири прилетіли з Китаю, було вирішено госпіталізувати їх в інфекційне відділення Олександрівської лікарні Києва. Про це 3 лютого повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України, передає ONLINE.UA.

У відомстві підкреслили, що станом на 3 лютого в Україні не зафіксовано жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції. У МОЗ нагадали, що за рішенням Кабміну в країні сформовано перелік госпітальних баз і бригад екстреної медичної допомоги, які будуть надавати медичну допомогу особам з підозрою на новий коронавірус, і список контактних осіб за певними госпітальних баз, які будуть працювати в цілодобовому режимі.

Нагадаємо, на сьогоднішній день від коронавірусу 2019 nCoV померли вже 362 людини - більшість летальних випадків сталися в Китаї. Число заражених досягає 17389 чоловік. Випадки інфікування смертельним вірусом продовжують фіксувати в усьому світі. У ВООЗ б'ють на сполох, тому що число жертв небезпечної інфекції вже перевищує кількість смертей протягом усього епідемії атипової пневмонії (SARS), спалах якої відбувся в 2002-2003 роках. Тоді за період епідемії від вірусу померли 349 осіб.

У зв'язку із загрозою поширення коронавірусу в Україні МОЗ закликає українців тимчасово утриматися від туристичних і ділових поїздок в провінцію Хубей і місто Ухань, де знаходиться епіцентр епідемії, та дотримуватися заходів профілактики, які допоможуть уберегтися від небезпечної хвороби.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні ввели режим підвищеної готовності для всіх систем цивільного захисту в зв'язку з епідемією китайського коронавірусу. План по боротьбі зі смертельною інфекцією розробив спеціально створений оперативний штаб - його прийняли на засіданні Кабміну 3 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?