Дві платіжки за газ: уряд здивував несподіваною новиною
Категорія
Економіка
Дата публікації

Дві платіжки за газ: уряд здивував несподіваною новиною

Дві платіжки за газ: уряд здивував несподіваною новиною
Джерело:  online.ua

Кабмін планує об'єднати в один документ платіжки за газ та його доставку. Однак остаточне рішення має ухвалити регулятор з енергетики. Про це повідомив глава українського уряду Олексій Гончарук під час години запитань до уряду та наголосив, що дві платіжки – це правильний крок, але краще було б, щоб людина отримувала їх одним документом, передає ONLINE.UA.

"Тобто правильно розділити ці послуги, але одночасно організувати платіжки за них в один документ. Ми зараз над цим працюємо", - каже Гончарук.

Варто звернути увагу на те, що рішення про розділення платіжок за газ та його розподіл ухвалила Національна комісія, здійснює дердавне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

"Однак саме уряд формує політику у цій сфері, тож спробує обєднати платіжки. "Це питання виключно комунікації", – додав Олексій Гончарук.

Нагадаємо, що розділення платіжки за газ на платіжку за сам газ та платіжку за його доставку відбулося в межах реформи на газовому ринку України. Реформа полягає у відокремленні цих послуг. Розділення має на меті монополізм на ринку доставки газу та надати українцям можливість купувати газ у різних постачальників.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Оржель відповів на питання про дві платіжки за газ, наголосивши, що це європейська практика, що відповідає Третьому енергетичному пакету. За його словами, це поділ на різні послуги. Є інфраструктурна складова тарифу, а є товарна складова тарифу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?