Двох українців засудили до 13 років ув’язнення за війну проти України у складі армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Двох українців засудили до 13 років ув’язнення за війну проти України у складі армії РФ

Двох українців засудили до 13 років ув’язнення за війну проти України у складі армії РФ
Джерело:  online.ua

Двоє громадян України воювали проти ЗСУ у складі армії РФ та забезпечували їй протиповітряну оборону біля Каховської ГЕС. Їх засуджено до 13 років за ґратами.

Джерело: Офіс генерального прокурора

Двоє українців воювали проти ЗСУ

За публічного обвинувачення прокурорів Офісу Генерального прокурора судом визнано винними двох громадян України у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Шевченківським райсудом міста Києва їх засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурорами у суді доведено, що двоє мешканців АР Крим перейшли на бік ворога і у 2014 та 2020 роках уклали контракти про проходження військової служби у військовій частині №12676 збройних сил РФ.

У складі армії окупантів у лютому 2022 року вони брали участь у бойових діях на території Миколаївської та Херсонських областей.

З 25 по 28 лютого вони забезпечували протиповітряну оборону військ РФ в районі дамби Каховської гідроелектростанції поблизу м. Нова Каховка Херсонської області.

А 1 березня обвинувачені вступили в бій з підрозділами Збройних Сил України в районі м. Баштанка Миколаївської області.

2 березня 2022 року їх взято у полон на території Миколаївської області.

Фото: pexels.com

Сьогодні також винесли вирок мешканцю Луганщини у вигляді 8 років за ґратами за передачу інформації про ЗСУ представникам країни-агресора.
Прокурор у суді довів, що у квітні 2022 року чоловік вступив у злочинну змову з жителькою Рубіжного, яка діяла за завданням осіб з числа збройних сил Російської Федерації.

Засуджений мав збирати інформацію щодо місць дислокації підрозділів та військової техніки Збройних Сил України, їхньої чисельності та маршрутів пересування на території міста. Дані він мав передавати представникам іноземної держави. 24-25 квітня 2022 року чоловік, перебуваючи у Новодружеську, для орієнтування військовослужбовців РФ та НЗФ «ЛНР» здійснив збір необхідної інформації та передав її мешканці Рубіжного.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?