Джемілєв розкрив подробиці бесіди з Путіним під час окупації Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Джемілєв розкрив подробиці бесіди з Путіним під час окупації Криму

Джемілєв розкрив подробиці бесіди з Путіним під час окупації Криму
Джерело:  online.ua

Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв розповів про телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним 12 березня 2014 року під час окупації Криму, коли той обіцяв не застосовувати насильницьких дій проти кримських татар.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Питання про можливі збройні сутички кримських татар з окупантами, до речі, було порушено і в нашій телефонній розмові з Путіним 12 березня 2014 року. Я йому і тоді сказав, що ми завжди дотримувалися принципу ненасильства, у нас не було і немає зброї, та й співвідношення не те, щоб нам воювати з російською армією. Тим не менш, я згадав, що все може змінитися, коли на твою батьківщину вторгаються солдати іншої країни і здійснюють безчинства", - розповів Джемілєв.


"А, по-друге, як громадяни України, ми будемо керуватися рішеннями державних органів своєї країни. Путін у відповідь запевнив, що збройні сили Росії в Криму отримали чіткі вказівки не здійснювати ніяких насильницьких дій проти кримських татар. Між іншим, здається, в той того ж дня він заявляв закордонним дипломатам, що ніяких збройних сил Росії в Криму немає, і що всі твердження на цю тему - чистісінька брехня і провокація", - додав він.


Більше  читайте на ONLINE.UA: У кримських татар збиралися "знайти" трупи російських солдатів - Мустафа Джемілєв про анексію і яструбів Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?