Джемілєв згадав, як Путін брехав щодо своїх військових у Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Джемілєв згадав, як Путін брехав щодо своїх військових у Криму

Джемілєв згадав, як Путін брехав щодо своїх військових у Криму
Джерело:  online.ua

Один із лідерів кримських татар, Уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв розповів, як президент Росії Володимир Путін брехав про російських військових у Криму.
Про це він сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Питання про можливі збройні сутички кримських татар з окупантами, до речі, було порушено і в нашій телефонній розмові з Путіним 12 березня 2014 (під час анексії Криму, - ред.). Я йому і тоді сказав, що ми завжди дотримувалися принципу ненасильства, у нас не було і немає зброї, та й співвідношення не те, щоб нам воювати з російською армією. Тим не менш, я згадав, що все може змінитися, коли на твою батьківщину вторгаються солдати іншої країни і здійснюють безчинства. А, по-друге, як громадяни України, ми будемо керуватися рішеннями державних органів своєї країни", - згадує Джемілєв.
За його словами, російський президент сказав йому про те, що російським військовим відданий наказ не чинити насильницьких дій проти кримських татар, а світу збрехав, що російських солдатів в Криму і зовсім немає.
"Путін у відповідь запевнив, що збройні сили Росії в Криму отримали чіткі вказівки не здійснювати ніяких насильницьких дій проти кримських татар. Між іншим, здається, в той же день він заявляв закордонним дипломатам, що ніяких збройних сил Росії в Криму немає, і що всі твердження на цю тему - чистісінька брехня і провокація. Крім того, було відомо, що в оточенні Путіна були "яструби" типу Владислава Суркова (помічник президента РФ, - ONLINE.UA), які вважали, що "загравання" з кримськими татарами ні до чого не приведуть, і що слід негайно почати з ними розправлятися", - розповів лідер кримськотатарського народу.
Більше читайте на ONLINE.UA: В оточенні Путіна пропонували розправлятися з кримськими татарами - Мустафа Джемілєв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?