Джо Байден вирішив публічно принизити Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

Джо Байден вирішив публічно принизити Лукашенка

Джо Байден вирішив публічно принизити Лукашенка
Джерело:  online.ua

Новий очільник Білого дому США Джо Байден вже знайшов спосіб публічно принизити нелегітимного президента Білорусі Олександра Лукашенка та усю його команду. 27 листопада офіційно стало відомо, що демократ запросив на свою інавгурацію, яка відбудеться 20 січня 2021 року, лідерку білоруської опозиції Світлану Тихановську, а не скандального білоруського диктатора. Окрім того, наголошується, що політики вже навіть почали домовлятися про зустріч та переговори. Світлана Тиханоська наголосила, що поки не знає, коли саме та у якому форматі відбудеться її перша зустріч з Джо Байденом. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на телеканал "Белсат".

"Ми плануємо зустріч з Джо Байденом, і у нас вже є запрошення на таку зустріч. У нас в найближчих планах Велика Британія і Норвегія. Також будемо рухатися зараз на східні країни", – підкреслила білоруська опозиціонерка.

Що важливо розуміти, під час виборчої кампанії суперник Дональда Трампа, Джо Байден, постійно жорстко критикував режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, оскільки був обурений репресіями проти мирних демонстрантів. Ба більше, демократ дорікав чинному очільнику Білого дому, адже той недостатньо жорстко реагував на події, які відбувалися у Білорусі.

Кандидат від демократів неодноразово публічно обіцяв, що у разі перемоги на президентських виборах, він розширить санкції проти скандального білоруського диктатора та усього його режиму. Також політик анонсував, що спільно з владою Європейського Союзу напрацьовуватиме план допомоги білоруській економіці після падіння режиму Лукашенка.

Не можна не звернути увагу на те, що лідерка опозиція Світлана Тихановська також обговорює майбутній візит в Україну з очільником Міністерства закордонних справ Дмитром Кулебою. Як стверджує політикиня, зустріч матиме дружній характер, проте дату візиту затвердити поки не встигли.

Як повідомляв нещодавно ONLINE.UA, Олександр Лукашенко звернувся з новою несподіваною пропозицією до очільника Кремля Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?