"Джокер" побив історичний кінорекорд
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

"Джокер" побив історичний кінорекорд

"Джокер" побив історичний кінорекорд
Джерело:  online.ua

Фільм "Джокер" режисера Тодда Філліпса з Хоакіном Феніксом в головній ролі побив історичний рекорд останніх 25 років - він став найприбутковішим кінокоміксом c невеликим бюджетом. За шість тижнів після виходу в прокат картина зібрала майже 957 млн доларів, що в 15,3 рази більше бюджету фільму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Forbes.

За даними видання, "Джокер" заробив більше, ніж "Маска" з Джимом Керрі у головній ролі, яка була рекордсменом серед фільмів за коміксами по співвідношенню початкового бюджету і заробітку. Стрічка заробила в 15,2 рази більше бюджету картини, який становив 23 млн доларів.

Також "Джокер" обійшов за прибутковістю і інші найкасовіші фільми, зняті за коміксами. Серед них: "Дедпул" (783 млн доларів збір в прокаті - 58 млн доларів бюджет), "Бетмен" (411 млн доларів/35 млн доларів) і "Веном (854 млн доларів/90 млн доларів).

Слід зазначити, що це не перший рекорд "Джокера". Раніше картину вже визнали найкасовішим фільмом з рейтингом R (для глядачів старше 17 років). Також фільм потрапив до четвірки найбільш успішних кінокоміксів DC і посів третє місце в списку найбільш низьковитратних картин, які заробили при цьому в прокаті більше 900 мільйонів доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що "Джокера" номінували на всі основні категорії Оскара-2020.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?