Джонсон назвав можливе вторгнення РФ в Україну "новою Чечнею"
Категорія
Політика
Дата публікації

Джонсон назвав можливе вторгнення РФ в Україну "новою Чечнею"

Джонсон назвав можливе вторгнення РФ в Україну "новою Чечнею"
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що вторгнення в Україну стане для Росії катастрофою і призведе до великої кількості втрат.

Джерело: BBC

Прем’єр-міністр Великої Британії попередив Путіна про наслідки вторгнення в Україну

Прем'єр-міністр сказав, що ситуація "досить похмура", але війна не є неминучою.

За його словами, Велика Британія «очолює створення пакету економічних санкцій» проти Росії та постачає Україні оборонну зброю.

Джонсон сказав: «Розвідка дуже чітко вказує, що на кордонах України є 60 російських бойових груп, план блискавичної війни, яка може знищити Київ, це бачать усі. «Ми повинні чітко дати зрозуміти Кремлю, Росії, що це буде катастрофічний крок».

На Даунінг-стріт також заявили, що не планується посилати британські війська для захисту України.

Офіційний речник прем'єр-міністра додав, що, хоча уряд не буде спекулювати щодо деталей санкцій, "будуть запроваджені значні економічні заходи", якщо Росія вторгнеться.

Прем’єр-міністр сказав, що відвідував Україну і знає людей тут, додавши: «Моє судження – вони будуть воювати».

«Я думаю, що дуже важливо, щоб люди в Росії зрозуміли, що це може бути нова Чечня», - додав очільник уряду Британії.

Відповідаючи на запитання, чи неминучим є вторгнення, Джонсон відповів: «Я повинен сказати вам, що я думаю, що інформація розвідки на даний момент досить похмура. Звичайно, існує дуже, дуже велика кількість російських військ, і ми повинні вжити необхідних заходів. Я не думаю, що зараз це неминуче, я думаю, що здоровий глузд переможе».

Деякі співробітники британського посольства поїдуть з України

За словами чиновників, особливих загроз для британських дипломатів не існує, але близько половини співробітників, які працюють у Києві, повернуться до Великої Британії. Сполучені Штати наказали поїхати родичам співробітників свого посольства, заявивши, що вторгнення може статися «у будь-який момент».

Дії посольства були описані як запобіжні, і, як вважається, за останні 24 години не відбувалося нічого конкретного, що могло б спричинити рішення США та Великобританії.

Посольство Великобританії в Києві залишається відкритим для виконання «важливих робіт», повідомили у МЗС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?