Джонсон назвав РФ найбільшою загрозою, що потребує збільшення ядерного арсеналу
Категорія
Світ
Дата публікації

Джонсон назвав РФ найбільшою загрозою, що потребує збільшення ядерного арсеналу

Джонсон назвав РФ найбільшою загрозою, що потребує збільшення ядерного арсеналу
Джерело:  online.ua

Російська агресія тривалий час шириться світом, а інциденти у Сполучених Штатах чи інших регіонах світу вказують — для намірів Кремля відстань не може бути межею. У британському уряду через події останніх місяців звернули увагу на необхідність спільного для союзників НАТО стримання російського режиму. Прем’єр-міністр Борис Джонсон прямо назвав кремлівський уряд найзначнішою загрозою для британців та регіону в цілому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

“Росія являє собою найсерйознішу загрозу в регіоні та залишається прямою загрозою для Великобританії. Ми будемо працювати з союзниками НАТО, щоб забезпечити єдину відповідь Заходу, поєднуючи військові, розвідувальні та дипломатичні зусилля”, - звернув увагу політик.

За його словами, наразі надзвичайно важливо співпрацювати на рівні НАТО заради стримання “ядерних, гібридних та інших загроз для безпеки, особливо з боку Росії”.

Британська влада для опору російській агресії збільшить кількість ядерних боєголовок до 260 замість 180 - кількості, запланованої раніше. Одночасно з цим підводний флот королівства доповнять новими найсучаснішими суднами.

Раніше Борис Джонсон висловлювався на користь розвитку кіберзахисту, який дозволив би проводити превентивні чи удару у відповідь проти російської кіберекспансії.

“Національні кіберсили трансформують здатність Великої Британії проводити цілеспрямовані наступальні кібероперації, щоб покладати реальні витрати на наших супротивників... Наш новий комплексний підхід до кіберпростору змінить нашу здатність захищати свій народ, просувати наші інтереси у всьому світі і робити життя британців краще з кожним днем”, - наголосив тоді прем’єр-міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Великої Британії переконана, що Росія у найближчому майбутньому залишиться серйозною загрозою, саме тому офіційний Лондон публічно пообіцяв стримувати команду очільника Кремля Володимира Путіна та допомагати Україні посилювати свою стійкість, поруч з іншими країнами Східної Європи. Це зазначається у підготовленому урядом стратегічному огляді "Глобальна Британія у конкурентну епоху".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?