Є чіткий план: у Кабміні звернулися до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Є чіткий план: у Кабміні звернулися до українців

Є чіткий план: у Кабміні звернулися до українців
Джерело:  online.ua

Голова Кабінету міністрів Олексій Гончарук заявив, що українцям необхідно х більшим спокоєм ставитися до евакуації земляків з китайського міста Ухань, де бушує спалах нового коронавірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію брифінгу топ-посадовця

За словами прем'єр-міністра, повернення спеціального борта з Китаю заплановано на 20 лютого.

"Я ще раз хочу підкреслити, що це здорові громадяни України, істерія яка навколо прибуття цього поширюється - абсолютно зайва. Треба спокійніше до цього ставитися, але об'єкт (для карантину українців - ONLINE.UA) звичайно буде забезпечений охороною, достатньою для того, щоб з одного боку інфекція не поширилась, а з іншого боку - щоб щодо цих людей не було вжито ніяких провокацій", - пояснив він.

Гончарук зазначив, що в уряді немає побоювань щодо провокацій, але "сумно спостерігати" за політиками, які "граються" на цій темі. Міністерство охорони здоров'я наразі контролює ситуацію, а фахівці обізнані щдо плану дій.

"У нас є чіткий план і розуміння того, щоб треба робити у даній ситуації, наше МОЗ на контролі тримає цю ситуацію щогодини. Все буде добре", - додав він.

Прем'єр анонсував спеціальний брифінг ввечері у середу, 19 лютого, який проведуть представники МОЗ. ВОни відповідатимуть на питання про сьогоденну ситуацію зі спалахом коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у МОЗ пояснили, що не планують евакуювати з Китаю громадян, які вже мають підтверджені симптоми нового коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?