Є докази: у США шокували резонансною заявою щодо COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Є докази: у США шокували резонансною заявою щодо COVID-19

Є докази: у США шокували резонансною заявою щодо COVID-19
Джерело:  online.ua

Очільник Держдепу США Майк Помпео неочікувано для всіх повідомив, що у американської влади уже наявна "значна кількість доказів" того, що новий коронавірус вперше з'явився в китайській лабораторії, але він не заперечує висновок спецслужб США про те, що вірус не був створений людиною. Про це головний дипломат Штатів розповів в інтерв'ю ABC News, передає ONLINE.UA.

"Існує значна кількість доказів того, що це вийшло з тієї лабораторії в Ухані. Кращі експерти досі думають, що це було зроблено людиною. У мене немає причин не вірити цьому", - зазначив Майк Помпео.

Що важливо розуміти, коли журналіст нагадав дипломату, що висновки спецслужб США свідчать про інше, Помпео відступив, сказавши:

"Я бачив, що говорить розвідувальне співтовариство. У мене немає підстав вважати, що вони помилилися".

Варто зазначити, що наразі Державний департамент США поки не відповів на запит про роз'яснення коментарів Помпео.

Нагадаємо, що у звіті директора Національної розвідки Штатів, яку оприлюднили нещодавно, йдеться, що розвідка погоджується з "широким науковим консенсусом" про те, що ця хвороба не була створена людиною.

Нещодавно Майк Помпео заявив, що влада РФ навмисне поширює дезінформацію про коронавірус, чим може звести всі зусилля в боротьбі проти COVID-19 до нулю. Найгучнішим фейком сьогодні є теорія про те, що коронавірус нібито "якимось чином пішов зі збройних сил США".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Євросоюз звинуватив РФ в поширенні фейків про коронавірус. Представник ЄС Пітера Стано заявив, що дезінформацію про новий вірус поза Євросоюзом поширюють завдяки провайдерам на території Росії або з джерел, пов’язаних з Кремлем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?