Є нова стратегія: в МВС розповіли, як Україна може повернути Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Є нова стратегія: в МВС розповіли, як Україна може повернути Донбас

Є нова стратегія: в МВС розповіли, як Україна може повернути Донбас
Джерело:  online.ua

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Київ розробив нову стратегію по поверненню та реінтеграції Донбасу. Політик озвучив її під час круглого столу в Інституті миру у Вашингтоні. Новий формат потребує підтримки світової громадськості, передає ONLINE.UA.

Нову стратегію назвали "Механізмом малих кроків". Аваком наголосив, що "досягти бажаного результату можна лише крок за кроком".Він зазначив, що конфлікту на релігійному чи етнічному підґрунті на Донбасі немає.

"Конфлікт в Україні нав’язаний ззовні. Тому миротворча місія, яка буде працювати, повинна бути орієнтована і на це, а також працювати спільно з українськими правоохоронцями та представниками місцевих громад", – підкреслив міністр.

Так, введенню нової стратегії передує підготовчий етап. Він складається з формування необхідного правового поля, введення комунікаційної стратегії, визначення статусу спеціальної міжнародної миротворчої місії, а також створення програм моніторингу та консультативної допомоги.

Аваков наголошує, що після успішного впровадження цих п’яти кроків можна буде озвучити інші.

"Це залежить від кількості наших ресурсів– від кількості миротворців і коштів на відновлення наших територій", – зазначив він.

Окрім того, нова стратегія передбачає створення на окремій обраній ділянці Донбасу демілітаризованої зони безпеки.

Як повідомляв ONLINE.UA, Росія готує диверсійно-терористичний акт на Донбасі із застосуванням хімічної зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?