Є план - Microsoft заявила про свою потужну зброю проти коронавірусу
Категорія
Технології
Дата публікації

Є план - Microsoft заявила про свою потужну зброю проти коронавірусу

Є план - Microsoft заявила про свою потужну зброю проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Нещодавно весь світ шокувала неочікувана новина про те, що один із засновників всесвітньо відомої корпорації Microsoft Білл Гейтс ще 5 років тому попереджував усіх про пандемії коронавірусу. Його перший прогноз прозвучав під час конференції TED ще в березні 2015 року, однак тоді на застереження Гейтса ніхто не звернув увагу. Хоча слова засновника Microsoft проігнорували, він не стоїть осторонь порятунку планети від COVID-19, ба більше - вже заявив про свою власну зброю, яку буде використовувати, щоб зупинити поширення коронавірусу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Microsoft.

Зазначається, що компанія Microsoft інвестувала 20 мільйонів доларів у дослідження на базі штучного інтелекту, яка має допомогти вивчити COVID-19. Команда Білла Гейтса мобілізувала свою програму "Штучний інтелект для здоров'я" (AI for Health) для боротьби з COVID-19.

"З огляду на глобальні масштаби пандемії, технології будуть відігравати критично важливу роль практично у всіх аспектах боротьби з COVID-19, від використання штучного інтелекту для аналізу масивних наборів даних, до аналізу переносників хвороб і виявлення наслідків лікування", – сказано на сайті компанії.

За словами представників Microsoft зусилля у досліджені COVID-19 будуть зосереджені на 5 напрямках:

  • Інформування щодо безпеки та економічних наслідків для людей.

  • Лікування та діагностика, що дають змогу проводити дослідження для розробки вакцини, діагностики та терапії.

  • Виділення ресурсів на лікування коронавірусу, зокрема медичне обладнання.

  • Поширення достовірної інформації для мінімізації обміну дезінформації.

  • Наукові дослідження для вивчення та розуміння COVID-19.

Головний науковий директор Microsoft Ерік Хорвіц наголосив, що дані та обчислення допоможуть пом’якшити пандемію.

"Ми орієнтуємося на свої обчислювальні ресурси та досвід для допомоги фахівцям у галузі біомедицини, логістики, епідеміології та охорони здоров'я", – заявив він.

Варто звернути увагу на те, що раніше компанія запустила фірмовий сервіс, який допомагає моніторити ситуацію із поширенням коронавірусу. Це сайт з інформацією про пандемію та інтерактивною картою.

Білл Гейтс переконаний, що саме штучний інтелект допоможе здолати COVID-19 - наразі це його головна зброя.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Apple за короткий проміжок часу розробила свій власний тест для визначення ймовірності зараження вірусом COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?