Є приводи для оптимізму: експерти озвучили новий прогноз про епідемію коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Є приводи для оптимізму: експерти озвучили новий прогноз про епідемію коронавірусу

Є приводи для оптимізму: експерти озвучили новий прогноз про епідемію коронавірусу
Джерело:  online.ua

Незважаючи на те, що епідемія коронавіруса продовжує бушувати в усьому світі, ізраїльські експерти стверджують, що ніяких приводів для паніки немає - вона викликана переважно через те, що люди не впевнені в завтрашньому дні, а інформація, яка надходить з різних кінців планети, ніби однозначно свідчить про розширення смертельного захворювання. Вони озвучили обнадійливий прогноз, назвавши п'ять причин для оптимізму. За твердженням фахівців, спалах епідемії скоро припиниться, передає ONLINE.UA з посиланням на Ynet.

Професор Йегуда Адлер, який очолює факультет управління системою охорони здоров'я в Академічному центрі Рамат-Гана, нагадав, що панічна реакція у людей в зв'язку зі стрімким поширенням коронавірусу виникла через те, що спалах став несподіваним. Але є як мінімум п'ять причин, які дають можливість прогнозувати швидке припинення епідемії.

Експерт нагадав, що, по-перше, всі країни світу за рекомендаціями ВООЗ запровадили жорсткі заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу. По-друге, діти практично не заражаються смертельною інфекцією.

"Як показує статистика, захворюванню піддаються в основному люди похилого віку з ослабленою імунною системою на тлі загострення хронічних захворювань. Відсоток інфікованих вірусом серед дітей "прагне до нуля", - підкреслив професор.

Третьою причиною для оптимізму Адлер назвав скорочення кількості носіїв коронавірусу. Це підтверджують дані ВООЗ, згідно з якими після піку епідемії коронавірусу в Китаї, який припав на 23 січня - 2 лютого, щодня кількість нових випадків зараження стрімко знижується. Крім того професор нагадав, що показник смертності від коронавірусй низький - він не перевищує 3% від загального числа хворих. Він навів для порівняння статистику смертей під час спалаху SARS (атипова пневмонія). Тоді смертність сягала 9%. Аналогічні показники спостерігалися і під час епідемії грипу 2019 року. Отже, 97% хворих коронавірусів - одужують.

І в завершенні Йегуда Адлер підкреслив, що йде весна, яка завдяки кліматичним факторам в корені змінить ситуацію з поширенням вбивчого вірусу. За словами професора, в тих країнах, де зараз жарко, наприклад, в Африці і Південній Америці, хворих на COVID-19 практично немає. Професор пояснює це тим, що в тих країнах, де зараз холодний період, люди найбільше часу проводять в закритих і погано провітрюваних приміщеннях, де вірус поширюється набагато швидше, ніж на повітрі. Жителів цих країн експерт закликав не піддаватися паніці і строго дотримуватися правил гігієни.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 27 лютого жодного лабораторно підтвердженого випадку зараження коронавірусом не виявлено.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в разі спалаху коронавірусу в Україні під найбільшою загрозою будуть літні люди у віці від 70 років. Можливий варіант поширення COVID-19 в Україні і групи ризику визначили експерти головного ситуаційного центру при РНБО, який щодня моніторить ситуацію щодо поширення смертельної інфекції в світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?