Є проблема: Разумков зважився на несподіване зізнання
Категорія
Політика
Дата публікації

Є проблема: Разумков зважився на несподіване зізнання

Джерело:  Головком

Очільник Верховної Ради Дмитро Разумков вразив доволі неочікуваною заявою - він зізнався, що чинний закон про державну мову не враховує інтереси всіх громадян України. Окрім того, спікер парламенту визнав, що народним обранцям поки не вдалося успішно врегулювати це питання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Главком".

"Ця проблема, дійсно, є, і на сьогодні ми її не врегулювали. Дуже багато людей у нас у країні говорять різними мовами, і інтереси всіх повинні бути враховані. Якщо прибрати з цього процесу політику і політиків...", - заявив Дмитро Разумков.

Окрім того, він висловив особисту думку, що закон про мову треба міняти, додавши, що в найближчі тижні така ініціатива точно не буде розглядатися. На думку Дмитра Разумкова, в самій парламентській більшості, що складається з народних обранців політичної сили "Слуга народу", немає єдності щодо мовного питання.

"Фракція в цьому випадку досить різноманітна. Від занадто радикально налаштованих на захист української мови депутатів до тих, хто буде займати абсолютно протилежну позицію. Але більша частина, мені так здається, буде дотримуватися саме центристської позиції, і в цьому питанні так само", - заявив глава ВРУ.

Варто зазначити, що нещодавно Дмитро Разумков анонсував зміни до мовного закону. Спікер додав, що з цього питання є відповідні законопроекти, і один з них вже пройшов розгляд у профільному комітеті Ради.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що депутат Антон Поляков, який був виключений із фракції "Слуга народу", подав позов до Окружного адмінсуду Києва проти спікера українського парламенту Дмитра Разумкова та очільника фінансового комітету ВРУ Данила Гетманцева.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?