Є прогрес — про що домовились команди Зеленського та Путіна щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Є прогрес — про що домовились команди Зеленського та Путіна щодо Донбасу

Є прогрес — про що домовились команди Зеленського та Путіна щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Команди українського лідера Володимира Зеленського та очільника Кремля Володимира Путіна 10 листопада у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі вперше детально обговорили "План спільних кроків", який запропонував глава нашої делегації Леонід Кравчук. Окрім того, наголошується, що офіційний Київ підтримав ініціативу представників ОБСЄ провести позачергове засідання політичної підгрупи, оскільки до кінця поточного року залишилось лише два засідання. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву української делегації в ТКГ.

Також зазначається,що сторонам вдалось досягти певного прогресу в обговоренні умов розблокування російською стороною роботи КПВВ. Команда Володимира Зеленського продовжує наполягати на початку гуманітарного розмінування, зокрема, таких ділянок як кладовища, електромережі, об’єкти водопостачання, що знаходяться на лінії розмежування. Згідно з останніми даними, темою обговорення також стало звільнення утримуваних осіб. Леонід Кравчук озвучив пропозицію зробити це до Різдва та Нового року.

"Окрім того, українська сторона запропонувала створити "зелені коридори" на КПВВ для маломобільних громадян. Мета їх створення – забезпечення безперешкодного руху цих осіб поза загальною чергою для отримання послуг на підконтрольній уряду України території. Зазначається, що Україна хотіла б провести до кінця року нову зустріч на вищому рівні у Нормандському форматі", – йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, офіційний Київ підготував для ТКГ "План спільних кроків" із пропозицією повного припинення конфлікту й демілітаризації окремих районів Донецької та Луганської областей на початку 2021 року, з метою створення умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року. На цю ініціативу негативно відреагували чимало фракцій у Верховній Раді, які поскаржилися на те, що команда Володимира Зеленського не радилася з народними обранцями.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що політичний експерт пояснив, чому Україні наразі потрібно забути про варіант повернення Донбасу силою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?