Є шанс: Франція розповіла про можливість закінчити війну на Донбасі прямо зараз
Категорія
Політика
Дата публікації

Є шанс: Франція розповіла про можливість закінчити війну на Донбасі прямо зараз

Є шанс: Франція розповіла про можливість закінчити війну на Донбасі прямо зараз
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан запевняє, що Україна наразі має унікальний шанс для припинення конфлікту на Донбасі, де п'ятий рік триває російсько-українська війна. Тому, Київ повинен скористатися цією можливістю.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Le Figaro".

"Сьогодні існує реальне вікно можливостей для врегулювання конфлікту в Україні. Українська влада має використати цю можливість, адже другого шансу для запровадження миру на Сході може вже не бути. Цей шанс може не з'явитися вдруге і ми повинні ним скористатися", – наголосив він.

Французький дипломат має на увазі, що закінчити війну на Донбасі допоможе формула Штайнмаєра. Українська сторона погодилась з її формулюванням на засідання ТКГ у Мінську 1 жовтня.

Як відомо, очільниця дипломатії Євросоюзу Федеріка Могеріні напередодні заявила, що плани української влади щодо врегулювання ситуації на Донбасі та реформ є комплексними і задовільними. Також Рада ЄС побачила "позитивний розвиток" нинішньої ситуації. Тому, ЄС продовжує надавати необхідну підтримку Києву і не визнає агресію Росії та незаконну анексію Криму.

Як повідомляв ONLIEN.UA, раніше Зеленський виступив із порадою для жителів ОРДЛО. Він вважає, що телевізор потрібно дивитися обережніше, щоб ЗМІ не могли мати на них впливу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?