Є спосіб змусити ДНР-ЛНР припинити стріляти - журналіст
Категорія
Політика
Дата публікації

Є спосіб змусити ДНР-ЛНР припинити стріляти - журналіст

Є спосіб змусити ДНР-ЛНР припинити стріляти - журналіст
Джерело:  online.ua

Україна цілком може змусити бойовиків ДНР і ЛНР припинити обстріли і віддати полонених українських військових, погрожуючи економічно задушити самопроголошені "республіки".
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив український журналіст Денис Казанський.
"Питання: чому ми продовжуємо з ними і торгувати, і воювати - воно основне. Вони продовжують вбивати українців, тримають їх в підвалах, мучать - а в той же час ми з ними торгуємо, тобто підтримуємо на плаву. Але ж Україна могла б їх економічно задушити", - підкреслив він.
Журналіст визнав, що Україна буде змушена "якісь відносини підтримувати" з окупованими територіями, "але тільки після того, як вони перестануть стріляти".

Читайте також: Кремль збирається прибрати Плотницького з ЛНР - журналіст Денис Казанський
"І мені незрозуміло, чому Україна не ставить ультиматум і не вимагає припинення вогню. Кажуть, що нам необхідна робота підприємств на окупованих територіях, щоб поповнювати бюджет - це не так! Ці підприємства можна легко замінити потужностями, які є в Україні", - підкреслив Казанський.
Він зазначив також, що в Україні є металургійні заводи, які не завантажені повністю, і "виплавляють менше металу, щоб заводи, які працюють в окупації, теж могли виконувати якісь обсяги".


"Легко можна перерозподілити це навантаження. Наприклад, Рінат Ахметов має три комбінати - два в Маріуполі і один в Єнакієвому. І два маріупольських підприємства легко можуть взяти на себе навантаження Єнакієвого. Тобто Ахметов може легко закрити один комбінат без шкоди для свого бізнесу і без шкоди для ВВП України. При цьому ми б вже не вкладали кошти в економіку Єнакієвого і Алчевська", - упевнений журналіст.
На думку Казанського, "це легко можна зробити за наявності політичної волі".
"І сенс, звичайно, не в тому, щоб заморити голодом людей в Єнакієвому і Алчевську, а в тому, щоб поставити умови, сказати: "Дивіться, ви стріляєте, і ваші підприємства стоять! Як тільки припиняєте вогонь, можете провозити руду і виплавляти!" І другий момент - віддавайте наших полонених. Не віддасте полонених, жоден вагон не перетне "кордон" ЛНР-ДНР. Хоча б так: можна припинити вбивства і викрадення людей. Але навіть цього не робиться", - зазначив він.
Та ж ситуація і з вугіллям: "Україна могла б відсотків на вісімдесят відмовитися від донецького вугілля. Навіщо його купують? Для ТЕЦ, щоб виробляти електрику".
Читайте також: Бо йовики ДНР на Світлодарській дузі обстріляли гуманітарну групу: з'явилося відео
"Але у нас не завантажені на повну потужність атомні електростанції. У нас навіть простоював "Енергоатом", через якийсь дурний позов виробили менше електроенергії, ніж раніше. І ми можемо завантажити атомні електростанції і, відповідно, розвантажити ТЕЦ. А вугілля купувати за кордоном, в ОРДЛО купувати якісь крихти, якщо це дійсно необхідно", - запропонував він.
Казанський впевнений, що "ці дії призведуть до того, що сенс існування "республік" взагалі загубиться, навіть на положенні колоній, адже і Росія в них вкладатися не буде, в Росії немає комунізму, Путін не може, скажімо, змусити Дерипаску купувати метал в Єнакієвому".
"Тому і машинобудуванню прийшов кінець. Стали Стахановський вагонобудівний завод і "Луганськтепловоз", що належить, до речі, росіянам. Підприємства не можуть працювати в таких непростих умовах, можливе тільки вивезення, грубо кажучи, "колоніальних товарів" - вугілля, металу, а на високотехнологічному виробництві можна ставити хрест. У Стаханові збираються робити каструлі, дитячі санки, виробництво вагонів - це вже в минулому", - резюмував він.
Більше читайте на ONLINE.UA: Донбас перетворився на колонію України - журналіст Денис Казанськиий

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?