Є велика ймовірність початку нападу РФ з Азовського моря – Кулеба
Категорія
Україна
Дата публікації

Є велика ймовірність початку нападу РФ з Азовського моря – Кулеба

Є велика ймовірність початку нападу РФ з Азовського моря – Кулеба
Джерело:  online.ua

Берегова лінія Азовського моря є більш ймовірним напрямком потенційного нападу Росії, ніж Донбас. Це море переповнений російськими кораблями — їх приблизно в чотири рази більше, ніж українських. Є ціла низка підстав вважати, що Азов має для Росії більш серйозну стратегічну цінність, пишуть у матеріалі The Washington Post, присвяченому ескалації на українських кордонах.

Джерело: стаття WP

Оскільки в морі немає морського кордону, російський флот може підійти якомога ближче до українського берега, що робить південно-східні приморські міста України найбільш вразливими в країні.

Незважаючи на всю міжнародну увагу до концентрації російських військ на сухопутних кордонах України, якщо вторгнення почнеться з моря, українські сили в основному безсилі. Вони не можуть законно вжити жодних дій проти, доки на землю не ступить перший російський солдат.

З точки зору безпеки, в Азовському морі домінує Росія. І в разі війни це вони будуть активно це використовувати для тиску на наші південні міста на Азовському узбережжі... За нинішніх обставин, звісно, Росія диктує ситуацію на Азові і в основному використовує його як театр воєнних дій.

– Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ

Нагадаємо, минулого місяця ситуацію на українському кордоні прокоментували в Conflict Intelligence Team. Це група експертів, які досліджують докази причетності РФ до війни не тільки на Донбасі, а й у Сирії та ЦАР.

Яку бойову техніку Росія звозить на Донбас

Характеризуючи бойовий склад російської армії, в CIT зазначають, що до Криму стягують мотострілецькі бригади з Кавказького регіону, які відомі своєю участю у грузинській війні, є також учасники донбаських операцій 2014—2015 років. Як правило, ці військові частини формуються контрактниками, вони мають хороший бойовий досвід, зазначає очільник організації Руслан Левієв.

Левієв уточнив, що за даними CIT, Кремль спрямовує на Донбас таку бойову техніку, як важкі вогнеметні системи "Солнцепек", які російські війська використовували в Сирії. Є чимало з жахливими наслідками його роботи. Російські найманці застосовували його в міських масивах міст цієї країни.

Грубо кажучи, це реактивна система залпового вогню, яка стріляє не осколковими снарядами, як Град або Ураган; а вона стріляє снарядом, що спричиняє масову пожежу на землі.

В іншому — техніка досить банальна: приблизно та сама, яку ми бачили навесні — танки і БТР, артилерійські установки. З’явилися деякі комплекси радіохімічної розвідки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?