Є загроза для інших територій: американський експерт пояснив "паспортизацію" Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Є загроза для інших територій: американський експерт пояснив "паспортизацію" Донбасу

Є загроза для інших територій: американський експерт пояснив "паспортизацію" Донбасу
Джерело:  Еспресо

Екс-спецрадник командувача військ США у Європі Марк Войджервважає, що маючи паспорт Росії, мешканці окупованих районів Донецької та Луганської областей створюють підґрунтя для застосування Кремлем військово-повітряних сил проти українських захисників, передає ONLINE.UA з посиланням на Еспресо.TV.

На його думку, Росія рухається в сторону легалізації потенційної анексії. Вона намагається продемонструвати, що на Донбасі та в Луганську є не тільки російськомовне населення і ті, хто симпатизує РФ, або ж етнічні росіяни, а "громадяни Російської Федерації.

За словами експерта, люди з паспортами РФ потрібні Кремлю для того, щоб діяти згідно зі своєю нинішньою офіційно затвердженою військово-політичною доктриною: "Захищати російських громадян, де б вони не знаходилися".

"Військам Росії буде не потрібно там ховатися. "Іхтамнетов" на Донбасі вже не буде. Росія у відритому порядку буде вводити свої війська. Напевно, і військово-повітряні, і інші активи, що може призвести до розширення конфлікту на інших територіях", - пояснює Марк Войджер.

Також експерт наголосив, що у зоні бойових дій українській стороні слід бути готовою до спроб Росії "перетворити Азов на російське внутрішнє озеро", а також до "всіляких провокацій", що подаватимуться пропагандою як "принизлива поразка" захисників України.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що  Кабінет міністрів прийме рішення про визнання незаконними і недійсними паспортів,  які Російська Федерація видає жителям тимчасово окупованого Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?