Єдиний авіаносець РФ "Адмірал Кузнєцов" не може самостійно переміщатися — ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

Єдиний авіаносець РФ "Адмірал Кузнєцов" не може самостійно переміщатися — ГУР

Єдиний авіаносець РФ "Адмірал Кузнєцов" не може самостійно переміщатися — ГУР
Джерело:  online.ua

Єдиний російський авіаносець "Адмірал Кузнєцов" перебуває в аварійному стані. Він не лише не може пересуватися самостійно, але й за допомогою буксирів. 

Джерело: ГУР

Адмірал Кузнєцов не може самостійно пересуватися

У розвідці зазначили, що крейсер знаходиться на 35 судноремонтному заводі у Мурманську.

Щоб продовжити ремонтні роботи нещодавно було прийнято рішення про переведення корабля із сухого доку до одного з причалів судноремонтного заводу. Втім, ще на стадії підготовки до переміщення з’ясувалось, що крейсер взагалі не здатен переміщатися власним ходом.

Росіяни спробували перемістити крейсер за допомогою кількох буксирів. Однак це також виявилось неможливим через критичний стан корпусу корабля.

Спеціалісти-судоремонтники попередили, що стан "Адмірала Кузнєцова" в принципі не дозволяє спускати його на воду.

Крейсер з високою долею вірогідності перекинеться на бік і потоне.

При обстеженні водолазними командами корпусу корабля було виявлено, що металеві конструкції нижче третьої палуби піддались значній корозії. Трюми повністю заповнені каламутною водою, що унеможливлює детальне обстеження корабля зсередини, - зазначили розвідники.

Посадові особи 35 судноремонтного заводу та керівництво флоту намагаються перекласти один на одного відповідальність за поточний стан справ.

Наразі неможливо встановити, хто саме ухвалив рішення про переміщення корабля.

Командування флоту висунуло штрафні санкції на 1,5 млрд рублів керівництву заводу за зрив термінів ремонту та невиконання контракту.

В свою чергу менеджментом підприємства оприлюднено лист, в якому зазначено що завод не винен у доведенні корабля до поточного плачевного стану. З високою долею вірогідності винними визнають військове представництво на заводі, яке здійснювало нагляд за ходом робіт.

Наразі не існує навіть приблизних термінів завершення ремонту "Адмірала Кузнєцова" та повернення його на службу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?