Експерти ООН назвали значне виробництво м'яса та молочки на Заході серед факторів, що провокують глобальне потепління. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.
Фахівці вважають, що повернути процес назад можливо завдяки переходу на рослинну дієту. Вони не агітують людство масово перетворюватися на веганів або вегетаріанців та все одно наголошують: можна використовувати менше землі для годування більшої кількості людей за умови зниження споживання м'яса.
"Ми не говоримо людям припинити їсти м'ясо. У деяких місцях у людей немає іншого вибору. Але очевидно, що на Заході ми їмо його занадто багато", - цитує служба професора Піта Сміта, еколога з британського Абердинського університету.
За інформацією звіту екологів ООН, негативно на клімат впливають пошкодження ґрунту та опустелювання. Людству треба пильно слідкувати за оточенням, щоб не допустити цього.
Зміни клімату у глобальних масштабах призведуть поступово до загрози у виробництві харчів. Серед небезпечних факторів - підвищення температури, зміни у кількості опадів та поява екстремальних погодних явищ.
Слід зазначити, що виробництво їжі є лише одним з факторів, що сприяє вищезгаданим катастрофічним змінам.
Як повідомило ONLINE.UA раніше, любителі пізно вечеряти мають підвищений ризик отримати хвороби серця чи цукровий діабет. До таких висновків дійшли фахівці Колумбійського університету.