Економіка Донбасу була приречена ще до війни – український публіцист про блокаду
Категорія
Економіка
Дата публікації

Економіка Донбасу була приречена ще до війни – український публіцист про блокаду

Економіка Донбасу була приречена ще до війни – український публіцист про блокаду
Джерело:  online.ua

Блокада торгівлі з окупованими територіями Донбасу, економіка якого була приречена ще до початку війни, стала третім Майданом для України.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів український публіцист і філософ Сергій Дацюк.
"Блокада — це і був третій Майдан. Він привів до дуже великих наслідків. Просто влада не хоче це визнавати, але воно так", - підкреслив він.
Дацюк наголосив, що Донбас є "шматком радянської промисловості".
Читайте також: Муки продовжуються: обіцянка Лаврова Донбасу викликала гамір в соцмережах
"У будь-якому випадку цей шматок треба було змінювати, видаляти з економіки. Війна це робить, хоча перепрофілюванням економіки Донбасу треба було зайнятися давно. Давно треба було прикручувати причинне місце олігархів, які збагатилися на металі і вугіллі, створити постіндустріальну економіку", - вважає він.
За його словами, "все це робили, а ми переконували себе, що у нас є галузі промисловості, які дають гроші в бюджет".
"Ось тепер на Донбасі економіка, яка не має майбутнього. Вона була приречена і раніше, задовго до війни", - зазначив публіцист.
У той же час, "побудова постіндустріальної економіки — це теж перемога".
"Якщо заради цього треба пожертвувати територією, яку ми все одно не контролюємо — так. Це неприємно, але це єдиний варіант рухатися далі. А там будемо бачити, що робити з Донбасом", - резюмував він.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: В Україні вже стався третій Майдан, просто влада не хоче цього визнавати - український філософ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?