Економіка "не ухандохана" - офіційна заява НБУ здивувала мережу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Економіка "не ухандохана" - офіційна заява НБУ здивувала мережу

Економіка "не ухандохана" - офіційна заява НБУ здивувала мережу
Джерело:  online.ua

У Національному банку вирішили похизуватися тим, що економіка України находиться в значно кращому стані, ніж п’ять, десять чи п'ятнадцять років тому. Однак нова заява прозвучала доволі дивно та неоднозначно та здивувала і навіть обурила багатьох українців. За словами НБУ, економіка наразі є далеко від стану "ухандоханої". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт регулятора.

"Реформатори економіку "ухандохали". Таку страшилку ви неодмінно вже чули. Проте впадати у відчай не варто. Економіка наразі є далеко від стану "ухандоханої". Більше того, вона знаходиться в значно кращому стані, ніж п’ять, десять чи п'ятнадцять років тому", - сказано у повідомленні НБУ.

Варто зазначити, що серед факторів стабільності економіки у Нацбанку виділяють:

  • низький рівень інфляції.

"Послідовна монетарна політика НБУ дала змогу знизити інфляцію до цілі в 5%. Підтримання інфляції на цьому рівні є вкрай важливим для стійкого економічного зростання", - повідомляють у регулятора.

  • зменшення вартості кредитних ресурсів.

"Постійні стрибки інфляції у минулі роки були перепоною для низьких ставок у економіці і доступних кредитів. Зараз ситуація змінюється", - йдеться у повідомленні.

  • зростання галузей торгівлі, транспорту, будівництва, сектору послуг, зокрема й IT та рекордний врожай у аграрному секторі.

  • зниження співвідношення державного боргу до ВВП з більш ніж 80% до близько 50%, а відсоткових ставки за державним боргом вдвічі – до 9-10%.

За словами НБУ, 3,5-4% економічного зростання в наступні роки, – це досить консервативний сценарій.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, стало відомо, до чого готуватися українцям в 2020 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?