Економіка України зросте на 40% - Гончарук назвав головну умову
Категорія
Економіка
Дата публікації

Економіка України зросте на 40% - Гончарук назвав головну умову

Економіка України зросте на 40% - Гончарук назвав головну умову
Джерело:  online.ua

Економіка України зросте на 40%, якщо позбудеться корупції та проводитиме реформи. З такою позитивною заявою виступив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на інвестиційному форумі в Маріуполі, передає ONLINE.UA.

Очільник Кабміну наголосив, що зростання ВВП на 40% є "метою, а не прогнозом", який можливо досягти за умов проведення величезної кількості реформ.

 "40% - це абсолютно реальна для України мета в перспективі наступних п'яти років... Це досяжна мета, а не прогноз. Прогноз - це те, що очікується, якщо справи йтимуть так само, як і зараз. Мета - це те, чого хочемо досягти за умови великої кількості реформ і великої роботи. Ніяких 40% зростання не буде, якщо Україна не буде реформуватися, позбавлятися корупції, якщо суди не стануть чесними, якщо не припиниться тиск на бізнес", - сказав він.

 За словами Гончарука, для зростання економіки необхідно "важко працювати всією країною".

"Ми як уряд продовжуємо наполягати на тому, що ці цілі залишаються абсолютно реалістичними, але для цього необхідно важко працювати всією країною", - заявив прем'єр-міністр, зазначивши, що прогнози постійно коригуються.

Нагадаємо, що наступного року доходи державного  бюджету передбачені на рівні  1 трлн 79,5 млрд грн, а мінімальна зарплата – на рівні 4723 грн. При цьому витрати на національну безпеку й оборону плануються на рівні 245,8 млрд грн, що на 33,8 млрд грн більше, ніж у поточному році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?