Економіст прогнозує голод у багатьох країнах через напад РФ на Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Економіст прогнозує голод у багатьох країнах через напад РФ на Україну

Економіст прогнозує голод у багатьох країнах через напад РФ на Україну
Джерело:  online.ua

Колишній виконувач обов'язків міністра економрозвитку Павло Кухта звертає увагу на те, що Росія спровокувала дуже багато проблем для багатьох країн, коли розпочала повномасштабну війну проти України. Так,зокрема, експерт прогнозує, що чимало людей у різних куточках світу зіткнуться з голодом через війну в нашій країні.

Джерело: Ютуб-канал "24 Канал"

Експерт попереджає про голод у багатьох країнах через війну

На переконання Павла Кухта, навіть якщо війна закінчиться зараз, то це не забезпечить високий експорт необхідної продукції, а світовий ринок від цього дуже залежний.

Експерт звертає увагу на те, що продовольчої кризи світ уникнути не зможе - питання лише у її глибині.

Європа хоча б заможна й купить десь ще (продукти – ред.), просто буде дорого. А, наприклад, у багатьох країнах буде голод внаслідок війни в Україні. Проблеми будуть у всіх. Їжа – це дуже соціально чутлива річ. Ціни вже "підскочили" й будуть рости далі, - наголошує Павло Кухта.

Згідно з прогнозами експерта, з голодом можуть зіткнутися найбідніші країни світу, які безпосередньо залежні від постачань з нашої країни. Водночас продовольча криза спричинить проблеми по усій Євразії. Щонайменше, через високі ціни на їжу.

Це для світу те, на що б він мав реагувати відразу, коли Росія напала на Україну. Від Китаю до Індії, до Європи – менше гратися з політикою й розуміти наслідки для себе, тому що це вдарить по них усіх, - вважає Павло Кухта.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?