Економіст роз’яснив, що станеться з цінами на бензин у найближчі тижні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Економіст роз’яснив, що станеться з цінами на бензин у найближчі тижні

Економіст роз’яснив, що станеться з цінами на бензин у найближчі тижні

Протягом найближчих 2-3 тижні ціни на бензин в Україні можуть знизитися на 3-5%. Це пов’язано зі зміцненням гривні по відношенню до американського долара. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Обозреватель ».

За словами економіста Івана Несходовського, для зниження цін на бензин потрібен певний лаг.

«Це не станеться завтра-післязавтра. Зазвичай, це два тижні. Будуть нові закупівлі», – заявив економіст.

Крім зниження курсу долара, на корекцію ціни на бензин позитивно вливає падіння вартості нафти на світових ринках. Подешевшання на заправках могло б стати більш суттєвим, але цьому перешкоджає введення додаткового податку на дизельне паливо у розмірі 3,75%.

«Тому зниження цін на дизельне паливо буде мінімальним. А на бензин буде близько 3-5% зниження вартості, але не більше», – спрогнозував Несходовський.

Далі економіст передбачає, що ціна на бензин в Україні буде визначатися у відповідності зі світовими цінами на нафту. Уповільнення темпів зростання світової економіки свідчить про те, що ціни зростати навряд чи будуть у перспективі найближчих місяців.

Станом на 12 серпня ціна на нафту марки Brent становить 58 доларів. Це майже на 8 доларів нижче, ніж місяць тому.

Нагадаємо, що вчора у Міносвіти назвали, які робочі професії найбільш високооплачувані в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?