Економісти Fitch погіршили прогноз для України - що відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

Економісти Fitch погіршили прогноз для України - що відомо

Економісти Fitch погіршили прогноз для України - що відомо
Джерело:  online.ua

Представники міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings визначили рейтинг дефолту емітента України як "B", однак погіршили прогноз — з "позитивного" до "стабільного". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднені організацією дані.

За поясненням економістів, сьогоденна оцінка пов'язана перш за все з наслідками пандемії COVID-19.

"Підвищені макроекономічні та фіскальні ризики, пов'язані з цим безпрецедентним глобальним шоком, частково повернуть назад поліпшення в Україні останніми роками в плані зниження боргового тягаря, нормалізації перспектив зростання після геополітичних і економічних криз 2014-2015 років і знижену волатильність такого зростання", - відзначили у Fitch.

На думку експертів, падіння української економіки становитиме 6,5%. Зростання 2019 року досягло 3,2%. Це пов'язано з пандемічним шоком, слабкішу валюту і, як слідство, її вплив на інвестування й приватне споживання.

Шок пом'якшить низька залежність від туристичної галузі та падіння цін на нафту, оскільки Україна — чистий імпортер.

"Ми очікуємо, що економіка відновиться до 3,5% у 2021 році відповідно до нашого середньострокового прогнозу зростання для України. Однак існують суттєві ризики для наших прогнозів, враховуючи невизначеність щодо масштабів і тривалості спалаху коронавірусу", - додали експерти.

Наступна дата перегляду рейтингу країни - 4 вересня 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні фахівці Fitch оприлюднили прогноз для світової економіки на тлі епідемії COVID-19. Вони назвали події "рецесією безпрецедентної глибини".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?