Екс-беркут Ткаченко, призначений Філатовим, виявився власником гектарів землі і декількох квартир, - ЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

Екс-беркут Ткаченко, призначений Філатовим, виявився власником гектарів землі і декількох квартир, - ЗМІ

Екс-беркут Ткаченко, призначений Філатовим, виявився власником гектарів землі і декількох квартир, - ЗМІ

Сім'я колишнього командира дніпропетровського полку "Беркут" і теперішнього начальника "Муніципальної поліції" Дніпра Андрія Ткаченко володіє декількома земельними ділянками, будинками і квартирами, повідомляють «Українські новини».

Як говориться в декларації Ткаченко за 2016 рік, він володіє 2000 кв.м. землі в селі Піщанці Дніпропетровської області, двома гаражами в Дніпрі. Також зазначено, що Ганна, дружина Ткаченко, володіє ділянками в селі Дослідному 1200 кв. м, селі Шевченківці 3000 кв. м, селі Новоселівці 1150 кв. м. Дніпропетровської області. Крім того, на дружину записані дві квартири в Дніпрі загальною площею понад 120 кв. м, житловий будинок в Дослідному 250 кв.м. і два дачних будинки - в Новоселівці і Шевченківці. При чому, останній - придбаний в кінці минулого року.

Сім'я Ткаченко не вказала володіння цінним майном, автомобілями, цінними паперами та корпоративними правами. Як джерела доходів вказані 175402 грн зарплати за рік (14,6 тис. грн на місяць) і 15676 грн пенсії (1,3 тис. грн на місяць). Дружина вказала як джерело доходу 23 тис. грн, отриманих від виплати банківських відсотків. Новий глава "Муніципальної поліції" зберігає 110 тис. грн готівкою, а його дружина тримає на банківському рахунку 30 тис. дол. і 1454 грн, а готівкою - 170 тис. грн., 12 тис. Євро і 20 тис. доларів.

Раніше повідомлялося, що з приходом Ткаченка штат КП "Муніципальна поліція" буде збільшений з 86 до 150 осіб. У коментарі "Радіо Свобода" учасник АТО Олег Чистопольцев (колишній працівник "Муніципальної поліції Дніпра", звільнений після того, як почав критикувати діяльність міськради) повідомив, що новопризначений керівник "заводить" разом з собою на роботу в "Муніципальну поліцію" ще півтора два десятка колишніх "беркутівців". "Це ті люди, які будуть виконувати накази міра Філатова, якими б вони не були. Що називається" ручна "структура", - сказав Чистопольцев в коментарі "Радіо Свобода".

Крім того, "Радіо Свобода" повідомляло, що по тендерам, які пройшли в другому півріччі 2016 року, з міського бюджету Дніпра на муніципальну поліцію було витрачено понад 5,5 млн. грн на екіпіровку та інше забезпечення (без урахування заробітної плати співробітників, яка при колишньої чисельності орієнтовно становила 5-6 млн. грн. на рік). Очевидно, що після збільшення чисельності штату ці витрати зростуть.

Нагадаємо, що 27 травня Філатов оголосив про намір призначити керівником КП "Муніципальна поліція" Дніпровського міськради екс-керівника "Беркута" Андрія Ткаченко, який брав участь в придушенні протестів на Майдані в 2014 році.

Після цього в соцмережах почалася хвиля бурхливих обговорень, в ході яких Філатов Банилів і ображав передплатників. Працівники комунальних підприємств Дніпра заявили про звільнення через незгоду з новим кадровим рішенням мера, а 1 червня перед будівлею міськради пройшов мітинг проти призначення Андрія Ткаченко керівником КП "Муніципальна поліція" екс-керівника "Беркута".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?