Екс-главі штабу АТО загрожує великий тюремний термін
Категорія
Події
Дата публікації

Екс-главі штабу АТО загрожує великий тюремний термін

Екс-главі штабу АТО загрожує великий тюремний термін

Прокуратура просить у суду 8 років позбавлення волі для екс-начальника штабу АТО Віктора Назарова, якого звинувачують в халатності, що призвела до катастрофи літака Іл-76 в Луганську в 2014 році.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українські Новини.
У Павлоградському міськрайонному суді Дніпропетровської області прокурор Олександр Свинарь заявив, що прокуратура попросила суд визнати підсудного винним за всіма пунктами звинувачення, врахувати, що це перше притягнення Назарова до кримінальної відповідальності, і засудити його до 8 років позбавлення волі. Також прокуратура просить суд стягнути з екс-начальника штабу АТО 133 тисяч гривень за проведення судових експертиз та 28,7 млн ​​гривень на користь держави за знищену техніку.
Прокуратура також просить суд задовольнити цивільні позови 49 потерпілих і зобов'язати Назарова виплатити кожному з них по 500 тисяч гривень моральної компенсації. Колишній глава штабу АТО в ході дебатів заявив, що не винен і попросив суд винести виправдувальний вирок.

Читайте також: Укра їнський суд виніс вирок бразильському наймиту ДНР
Після закінчення дебатів суддя Наталія Самоткан заявила, що йде до нарадчої кімнати для винесення вироку. Дата оголошення рішення буде повідомлена пізніше.
Нагадаємо, 14 червня 2014 року в Луганській області з переносного зенітно-ракетного комплексу був збитий літак Іл-76 МД, на борту якого перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Назаров тоді був начальником штабу АТО і в цей день отримав інформацію про можливу наявність ПЗРК у сепаратистів, проте, зі слів генерал-майора, вона була суперечливою і потрапила до нього вже після початку операції.
Його звинуватили в недбалому ставленні до служби, скоєному в бойовій обстановці, що спричинило тяжкі наслідки. 23 листопада 2016 року Назарову оголосили обвинувальний акт.
Як повідомляв ONLINE.UA, суд Ужгорода 27 січня обере запобіжний захід для заступника мера міста Іштвана Цапа, якого раніше викрили в корупції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?