Екс-голова ЦРУ назвав умову повернення Україною окупованих територій
Категорія
Україна
Дата публікації

Екс-голова ЦРУ назвав умову повернення Україною окупованих територій

Екс-голова ЦРУ назвав умову повернення Україною окупованих територій
Джерело:  online.ua

За словами екс-керівника ЦРУ Девіда Петреуса, Україна може повернути окуповані РФ території, але лише за умови продовження військової підтримки з боку країн Заходу.

Джерело:  Bild

Україні потрібна військова підтримка Заходу для деокупації власних територій 

Насправді, здається дедалі ймовірнішим, що українські сили зможуть відвоювати більшу частину, якщо не всю територію, захоплену російськими військами в останні місяці. Якщо НАТО і західні країни продовжать надавати ресурси в нинішньому темпі... гадаю, українські сили зможуть зупинити подальший поступ РФ і почати відвойовувати території, захоплені росіянами з 24 лютого, - зазначив Петреус. 

Зокрема, за словами керівника Донецької ОВА Павла Кириленка, окупанти вже провалили власний наступ на Донбасі.

Обстановка лишається напруженою, лінія фронту під постійними щільними обстрілами. Доба була гаряча - обстрілювалися Краматорськ, Слов'янськ, Бахмут, Сіверськ, Соледар, багатостраждальні Мар'їнка, Красногорівка, Авдіївка, Вугледар, Торецьк. Обстріли фактично постійно відбуваються. Бойові зіткнення на найбільш гарячих напрямках - Авдіївський та Бахмутський, - наголошує керівник ОВА.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

За його словами, військові РФ провалюють ключову мету власного наступу.

Зі свого боку дослідник Conflict Intelligence Team Кирило Михайлов повідомив, що українським військовим також вдалось просунутись на кілька кілометрів на півночі Харківщини у напрямку окупованого Ізюму.

Як ми бачимо з повідомлення Генерального штабу, обмежений український наступ, який відбувається на півдні від Ізюма, вже досяг певних успіхів. Російські атаки, якщо уважно читати зведення Генштабу ЗСУ, відбуваються на тих територіях, які на більшості карт зафарбовані червоним, нібито окуповані. Також було багато відео, насамперед від 93-ї бригади, про знищення російської техніки та її захоплення на тому напрямку, - зазначив аналітик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?