Екс-першому віце-прем’єр-міністру Арбузову повідомили про підозру - ГПУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Екс-першому віце-прем’єр-міністру Арбузову повідомили про підозру - ГПУ

Екс-першому віце-прем’єр-міністру Арбузову повідомили про підозру - ГПУ
Джерело:  ГПУ

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому першому віце-прем’єр-міністру України Сергію Арбузову.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посилання на ГПУ.

"Проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами невиконання покупцем пакету акцій ВАТ «Укртелеком» – ТОВ «ЄСУ» умов приватизації щодо створення виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення (далі – ТМСП), незаконного фінансування упродовж 2012 – 2013 років створення ТМСП за рахунок коштів Державного бюджету України та приватизації 92 % державного пакета акцій ВАТ «Укртелеком» за заниженою вартістю", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Суд над Януковичем: ГПУ анонсувала допит декількох українських високопосадовців

У кримінальному провадженні складено та направлено повідомлення про підозру Арбузову за фактом вчинення незаконного фінансування упродовж 2012 – 2013 років створення ТМСП за рахунок коштів Держбюджету в сумі 220 млн грн за ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У відомстві також уточнили, що наразі вирішується питання про оголошення Арбузова у міжнародний розшук та обрання йому судом запобіжного заходу.
Як повідомляв ONLINE.UA, у лютому 2016 року щодо колишнього віце-прем’єра і екс-глави Національного банку Сергія Арбузова Генпрокуратура почала досудове розслідування за підозрою в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?